Καθησυχάζει ο Σπίρτζης για το μέλλον της Πατρών-Πύργου

11:47 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανταλλαγή ανακοινώσεων έχουμε μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , με αφορμή την καθυστέρηση της δημοπράτησης του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου .

Σαφείς απαντήσεις για το μείζον θέμα της αναβολής του Δ’ τμήματος ( που περιλαμβάνει Βάρδα – Κυλλήνη), που ενδεχομένως να σχετίζεται με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες , που είναι ο εργολάβος των τριών πρώτων εργολαβιών , ζητάει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

.

Μετά τη χθεσινή ατυχή εξέλιξη ο Απόστολος Κατσιφάρας , φέρνει εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης.

«Απαιτούμε καθαρές κουβέντες για το έργο. Είναι ενταγμένο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο; Έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μεγάλο έργο; Γιατί αναβλήθηκε σήμερα ο διαγωνισμός; Ποια είναι τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για το σύνολο του έργου;» και καταλήγει ο κ. Κατσιφάρας: «Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηλείας δεν αντέχουν άλλη αβεβαιότητα. Πρέπει επιτέλους να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Καθαρές κουβέντες τώρα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στην επιστολή Σπίρτζη αναφέρθηκε με σημερινές δηλώσεις στην ΕΡΤ Πάτρας ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών , Γ. Δέδες , ξεδιαλύνοντας κάθε «σκιά» για το μέλλον του αυτοκινητόδρομου .

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή από μεριάς του αρμόδιου Υπουργείου , καθησυχάζοντας για την εξέλιξη του όγκου των εργασιών .

Αναλυτικά αναφέρεται : «Με βάση τον νέο νόμο Ν.4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί που αφορούν τα υπολειπόμενα τμήματα του έργου Πάτρα –Πύργος. Καμία καθυστέρηση και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, οι διαγωνισμοί.

Οι διεξαγωγές των διαγωνισμών έργων που αφορούν στα υπολειπόμενα τμήματα του έργου Πάτρα – Πύργος, θα δημοπρατούνται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου Ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)» , οι οποίες και ψηφίσθηκαν με διευρυμένη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο καθώς και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό προβλέπεται στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες , μετά και την τυπική αναβολή της δημοπράτησης του 4ου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος (Βάρδα ΑΚ Κυλλήνης), λόγω του μη ορισμού εκπροσώπου του ΤΕΕ στην επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά στο συγκεκριμένο έργο (Πάτρα – Πύργος 4ο τμήμα Βάρδα ΑΚ Κυλλήνης) , οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες καθώς το ΥΠΟΜΕΔΙ και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες, ΑΜΕΣΩΣ μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των πρότυπων τευχών δημοπράτησης (ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ) από την ΕΑΔΗΣΣΥ , που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, να προχωρήσει άμεσα σε διαδοχικές δημοπρατήσεις των υπολειπομένων τμημάτων του έργου, ώστε οι διαγωνισμοί στο σύνολό τους να ξεκινήσουν με βάση τις νέες διατάξεις και να ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς καθυστερήσεις.»

Σύνταξη : Δήμητρα Αναργύρου

Keywords
Τυχαία Θέματα