Κομοτηνή: 53 χρόνια μετά…χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια

19:30 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έγιναν και πάλι μια παρέα. Τι κι αν τα χρόνια που κύλησαν, 53 συνολικά, είχαν αφήσει τα σημάδια πάνω τους; Με άσπρα μαλλιά, με κοιλίτσα, με τα γόνατα και τη μέση να διαμαρτύρονται όταν το παράκαναν με την κούραση, αλλά πάντα με το ίδιο κέφι για κουβέντα και πειράγματα, για χορό και τραγούδι, για «σκασιαρχείο» από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Μαθητές του Εξατάξιου Γυμνασίου Αλεξανδρουπόλεως! Απόφοιτοι του έτους 1963 αντάμωσαν και πάλι! Αρχικά, μνημονεύοντας αυτούς που «έλειπαν» και στην συνέχεια με χορό και τραγούδι, με φαγητό και κουβέντα.

Στους τυχερούς της βραδιάς, ο Κομοτηναίος

εδώ και πολλές δεκαετίες, Αλέξανδρος Καζαντζής. Βραβεύτηκε από τους συμμαθητές του για την πολυετή και πολύπλευρη εθελοντική προσφορά του στον τόπο και στην κοινωνία. Με πρωτοβουλία του, όπως τονίζεται στον Τιμητικό Έπαινο, ιδρύθηκε η Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής και το θρακικό Μουσείο Παιδείας με σκοπό την πνευματική ανάπτυξη και την τοπική προβολή, από τα οποία προέκυψε πλούσιο έργο πνευματικής δημιουργίας. Αλλά και ως συγγραφέα του βιβλίου «Κίρκη Έβρου, η μάγισσα ή η μαγεία της φύσης», που αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, το οποίο διέθεσε σε όλα τα σχολεία της Θράκης για να διδαχθούν οι μαθητές την τοπική ιστορία.

«Ήταν μια ξεχωριστή σίγουρα στιγμή» δηλώνει ο κος Καζαντζής σημειώνοντας ότι ως μαθητής του Εξατάξιου Γυμνασίου έχει μόνο ωραίες στιγμές να θυμηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα