Yπόμνημα της ΟΛΜΕ προς το Υπ. Παιδείας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

19:04 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά στον υπουργό Νίκο Φίλη, αλλά και προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τις Υπ. Μεταβολές Π. Κατσαρό, απέστειλε υπόμνημα η ΟΛΜΕ για το θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Πρόεδρε,

Η σημερινή κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, συνεχίζει τη μνημονιακή πολιτική

που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν στην τακτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών στα σχολεία για μια ακόμη χρονιά.

Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώνεται, γιατί με βάση τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές του υπουργείου παιδείας που στόχο έχουν τη μείωση του προσωπικού, χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία!

Οι στρατιές των αναπληρωτών στερούνται εργασιακά και άλλα δικαιώματα, μετακινούνται από χρόνο σε χρόνο στις εσχατιές της χώρας, εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους και παλεύουν να επιβιώσουν με τις ελάχιστες αποδοχές που λαμβάνουν. Οι επιπτώσεις τόσο στη ζωή τους όσο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει το δημόσιο σχολείο είναι συχνά τραγικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα