Αλεξανδρούπολη:Tην Πέμπτη στο Μονομελές πρωτοδικείο οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί

18:21 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριήμερη αναβολή της αυτόφωρης διαδικασίας ζήτησαν και πήραν σήμερα από το Μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οκτώ τούρκοι συλληφθέντες στρατιωτικοί οι οποίοι το προηγούμενο Σάββατο το μεσημέρι προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Η αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές πρωτοδικείο θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, η διαδικασία πολιτικού ασύλου θα ξεκινήσει σύντομα ενώ έχει ήδη υποβληθεί το αίτημα ηλεκτρονικά.

Εν τω μεταξύ έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας υπήρξε στο

δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης . Την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν ο τούρκος υποπρόξενος στην Κομοτηνή και δυο δικηγόροι οι οποίοι ήρθαν αυτοβούλως από την Κωνσταντινούπολη.
Δηλώσεις έξω από το δικαστήριο έκανε ένας Τούρκος δικηγόρος μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης νομικών ,κατά δήλωση του νομικός και μέλος της συγκεκριμένης μη κυβερνητικής οργάνωσης, ζητώντας να εκδοθούν οι οκτώ τούρκοι αξιωματούχοι πίσω στην Τουρκία και να δικασθούν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς την συνήγορο υπεράσπισης κ. Ιλια Μαρινάκη εάν τους ανησυχεί αυτή η κινητικότητα απάντησε: «Όχι δεν μας ανησυχεί. Είμαστε στην χώρα μας, έχουμε εμπιστοσύνη στους νόμους μας και είμαι βέβαιη ότι όλα θα αυτά θα τηρηθούν.»

Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου αναγνώσθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης ρωτήθηκε κατά πόσο ενόχλησε αυτό τους οκτώ στρατιωτικούς .

Keywords
Τυχαία Θέματα