Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 4-08-2016

10:22 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οικονομία-Επιχειρήσεις

Χρήστος Γιορδαμλής : Συνολικός ο σχεδιασμός για τις επιχειρήσεις της ΠΑΜ-Θ
Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η καθορισμένη συνάντηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Θράκης με τους υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας, παρουσία βουλευτών της περιοχής με θέμα την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους 12% του ΟΑΕΔ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Θράκης, Χρήστος Γιορδαμλής, τόνισε ότι θα γίνουν στο επόμενο διάστημα

αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους των υπουργείων, ώστε να υπάρξει άμεση καταγραφή των προβλημάτων και άμεση επίλυση τους.
Ο κ. Γιορδαμλής σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εκφράσουν συγκεκριμένες ανάγκες, ώστε να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για την Περιφέρεια και οι Σύνδεσμοι να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους ώστε να αποτυπωθούν οι ανάγκες.
Από την πλευρά του μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης, τόνισε πως οι επαφές με τα αρμόδια υπουργεία θα συνεχιστούν και προφανώς μόλις καταφέρουν σαν περιοχή να συγκροτήσουν ένα πιο εξειδικευμένο πλαίσιο προτάσεων σε συνεργασία με τους φορείς, την κοινωνία και τους εργαζόμενους ευελπιστούν να ολοκληρώσουν τις διεργασίες μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Προβλέπεται πως στο επόμενο διάστημα οι συζητήσεις που αφορούν το θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης θα είναι καρποφόρες.

Πρωτογενής Τομέας
Μ. Μπόλαρης: «Θα δοθεί παράταση για τις αδειοδοτήσεις μέχρι το νέο νόμο»
Θα δοθεί παράταση για τις αδειοδοτήσεις των Κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και μετά τις 12 Σεπτεμβρίου, μέχρις ότου να ολοκληρώσει η ομάδα εργασίας του Υπουργείου, την εκπόνηση του νέου νομοσχεδίου, που δεν θα είναι βαρύς και αναποτελεσματικός, αλλά αποτελεσματικός με αδειοδοτημένες μονάδες και να υπηρετεί τον Κτηνοτρόφο.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης.
Ο κ. Μπόλαρης ξεκαθάρισε πως μέχρι να υπάρξει ο νέος νόμος, θα πρέπει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να σέβονται τις νέες ημερομηνίες και να μην προβαίνουν σε κυρώσεις προς τους Κτηνοτρόφους, όπως διοικητικές εκβολές και εκποίηση κοπαδιού.
Επίσης ο κ. Μπόλαρης δήλωσε γνώστης του θέματος ότι πολλοί Κτηνοτρόφοι δεν κατόρθωσαν να πουλήσουν 6 τόνους γάλα για να λάβουν την επιδότηση που δίδεται, λόγω των προβλημάτων με ζωονόσους και ότι θα υπάρξουν προσπάθειες ανακούφισης στο μέτρο του δυνατού.

Μητρώο Οργανώσεων Παραγωγών οπωροκηπευτικών

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, Υπουργική απόφαση που θέτει σε λειτουργία την ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Οργανώσεων Παραγωγών».
Στην εφαρμογή καταχωρείται κάθε Οργάνωση Παραγωγών και κάθε Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών που έχει αναγνωριστεί ή θα αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του άρθρου 8 της σχετικής Κ.Υ.Α.
Ειδικά λαμβάνεται πρόνοια για την πρώτη καταχώρηση των ήδη αναγνωρισμένων Οργανώσεων Παραγωγών, η οποία θα διενεργηθεί από τις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Α.Ο.Κ. μέχρι την 31-8-2016.
Τα στοιχεία που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα ενημερώνονται κάθε έτος.
Με την λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής θα υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα ενημέρωσης για τις Οργανώσεις Παραγωγών και τα μέλη τους, το οποίο θα αποτρέψει τον κίνδυνο διπλοεγγραφών και θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των Οργανώσεων Παραγωγών και στην αποτελεσματική δράση τους.

Εθελοντές
Πρόγραμμα αιμοδοσιών στην Ξάνθη
Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη», με το ακόλουθο πρόγραμμα για σήμερα:
Από 09.00-14.30: Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης και 18.00-21.30 στον οικισμό Μέλισσα.

Πολιτισμός
Μουσική κατασκήνωση της Φ.Ε.Ξ. στα αρχαία Άβδηρα
Μουσική κατασκήνωση στα αρχαία Άβδηρα υλοποίησε φέτος για πρώτη φορά η Φ.Ε.Ξ., στο διάστημα από τις 28 Ιουλίου έως και σήμερα, μετά από οκτώ χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής.
Η μουσική κατασκήνωση λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της μαθητικής κατασκήνωσης στην παραθαλάσσια περιοχή των αρχαίων Αβδήρων και χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο μεγάλες συναυλίες που χαρακτατηρίζουν το φεστιβάλ,όπως στον τεκέ του Κιουτουκλού Μπαμπά στο Σέλινο και στο Αρχοντικό Παμουκτσόγλου στα Άβδηρα.
Η κεντρική ιδέα αυτού του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός ο οποίος να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην πληθώρα σεμιναριακών κύκλων με σολίστες παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ξάνθη:Ιερές μουσικές σε μαγικούς χώρους Κιουτουκλού Μπαμπά και Παμουκτσόγλου
Πραγματοποιήθηκε η 8η συναυλία στον τεκέ του Κιουτουκλού Μπαμπά , με τον τίτλο Ιερές Μουσικές των Βαλκανίων, δηλαδή μουσικές των Μπεκτασί και Μεβλεβί Δερβίσηδων, Ορθόδοξες Ιερές Μουσικές των Βαλκανίων, με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου από κάθε άλλη χρονιά και από διαφορετικές γωνιές της Θράκης.
Ο Μάρκος Σκούλιος, Εθνομουσικολόγος, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και η ψυχή του Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, σημείωσε ότι ο χώρος του τεκέ δίνει μια άλλη διάσταση και έμπνευση στους μουσικούς και διαφορετικά ηχοχρώματα και αρμονία στις νότες. Τόνισε ότι είναι 8η χρονιά για το φεστιβάλ και πως είναι μια εκπληκτική οργάνωση σε όλα τα επίπεδα από την ΦΕΞ (Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης).

Συναυλία στο Αρχοντικό Παμουκτσόγλου Άβδηρα
Άλλη μια μαγευτική συναυλία δόθηκε χθες και στο Αρχοντικό Παμουκτσόγλου στα Άβδηρα. Σε αυτήν την συναυλία συμμετείχαν οι διδάσκοντες στη μουσική κατασκήνωση Αβδήρων Μάρκος Σκούλιος, Γιώργος Ψάλτης, Δημήτρης Παναγούλιας ,Γιάννης Κατσούλης και Χρήστος Μπαρτζόπουλος καθώς και οι μαθητές που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης.
Της συναυλίας προηγήθηκε η ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης στο Αρχοντικό Παμουκτσόγλου, όπως και στον τεκέ του Κιουτουκλού Μπαμπά. Πρόκειται για δύο καινοτομίες οι οποίες θα συνεχισθούν, καθώς έτυχαν θερμής ανταπόκρισης από το κοινό.

Αστυνομικό Δελτίο
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού για απόπειρα βιασμού

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για απόπειρα βιασμού.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, ο 41χρονος πλησίασε 71χρονη ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να τη βιάσει, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και τράπηκε σε φυγή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ευλάλου.

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 29χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν τα φυτά κάνναβης και τα ναρκωτικά.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Keywords
Τυχαία Θέματα