Λέσβος: Σε ρότα επίλυσης των προβλημάτων στο μουσείο Θεοφίλου

10:12 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έχουν δρομολογηθεί όλες οι διοικητικές διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου στο ΝΠΔΔ του μουσείου Στρατή Ελευθεριάδη Τεριάντ διαβεβαιώνει το υπουργείο πολιτισμού απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου.

Όπως τόνιζε ο κύριος Αθανασίου στην ερώτησή του, το Μουσείο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού , και το Διοικητικό του Συμβούλιο, πέραν των ex officio μελών, καθορίζεται από το Υπουργείο. Το Διοικητικό του Συμβούλιο έχει παραιτηθεί

στο σύνολό του από τις 15 Φεβρουαρίου του 2016, με αποτέλεσμα το Ν.Π.Δ.Δ. να είναι ακέφαλο, και να μην λειτουργεί εύρυθμα.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου «έχουν δρομολογηθεί όλες οι διοικητικές διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, ενώ για το έτος 2016 έχει εγγραφεί στον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠΠΟΑ πίστωση 80.000€ . Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να ρυθμιστούν οι οφειλές του Μουσείου Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade προς το ΙΚΑ έτσι ώστε ο Φορέας να είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιεί τις επιχορηγήσεις για τα λειτουργικά έξοδά του.»

Το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Τeriade στη Βαρειά της Μυτιλήνης στη Λέσβο, αποτελεί δωρεά του Στρατή Ελευθεριάδη προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ως σκοπό έχει την διαφύλαξη, συντήρηση και μόνιμη έκθεση των δωρηθέντων έργων τέχνης καθώς και τη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην προαγωγή του καλλιτεχνικού αισθητηρίου των πολιτών. Στο Μουσείο διαφυλάσσονται και παρουσιάζονται οι εκδόσεις του έργου του ιδρυτή του, μέσα από τις δημιουργίες φημισμένων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα. Παράλληλα, εκτίθενται και έργα γνωστών Ελλήνων δημιουργών, όπως των Τσαρούχη, Βακιρτζή, Κανέλλη, καθώς και έργα του αυθεντικού λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, την πλειονότητα των οποίων ο δωρητής Στρατής Ελευθεριάδης είχε συλλέξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα