Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

09:50 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 19-06-2017

Κυβέρνηση-Πολιτική

Σε Αθήνα, Θράκη σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιν Aλή Γιλντιρίμ
Την Ελλάδα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιν Αλή Γιλντιρίμ, με δύο σταθμούς, τον πρώτο στην Αθήνα για επίσημες επαφές και τον δεύτερο στη Θράκη. Ο κ. Γιλντιρίμ θα

συναντηθεί με τον ομόλογό του Αλ. Τσίπρα, η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ατζέντα των επαφών θα περιλαμβάνει το μεταναστευτικό, τις Ελληνοτουρκικές, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά και το Κυπριακό, ενόψει της «Γενεύης 2» σε δύο εβδομάδες.
Το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του κ. Γιλντιρίμ περιγράφεται ως ιδιωτικό και, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα μεταβεί αργά το απόγευμα στη Θράκη προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο –Ιφτάρ- των Μουσουλμάνων, όπως τηρείται κατά την μεγάλη νηστεία του Ραμαζανιού, στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης.

Κόμματα

Κοινή ανακοίνωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για ΝΔ: “Προσφέρει πολιτική κάλυψη σε Καραμπίνη”
Κοινή ανακοίνωση με τίτλο “Οι «άριστοι» της ΝΔ προσφέρουν πολιτική κάλυψη στα φαινόμενα διαπλοκής του ΔΠΘ;” εξέδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ όπου επιτίθενται στον Πρύτανη του ΔΠΘ για τις γνωστές αντιπαραθέσεις των τελευταίων μηνών και, κυρίως, κατηγορούν τους τρεις βουλευτές της ΝΔ ότι παρέχουν πολιτική κάλυψη στον Πρύτανη, με βάση σχετική κοινοβουλευτική τους ερώτηση.

ΛΑΕ: Τα ΕΛΠΕ να παραμείνουν στο Δημόσιο έλεγχο
Την πλήρη υποστήριξή τους εξέφρασαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ , Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Σωτήρης, που επισκέφθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα το εργοστάσιο της Ντιαξόν στην Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.
Τα μέλη της ΛΑΕ συνομίλησαν με το σωματείο των εργαζομένων, οι οποίοι τους μετέφεραν την ανησυχία τους σχετικά με το ιδιοκτησιακό της εταιρίας, καθώς πρόσφατα αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων , για να συνομιλήσουν με το Δημόσιο.
Κοινή συνισταμένη εργαζομένων και μελών της ΛΑΕ ήταν να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην πώληση των ΕΛΠΕ, μιας στρατηγικής σημασίας βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα και να παραμείνει ο όμιλος στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου.
Τα μέλη της ΛΑΕ συμφώνησαν με τους εργαζόμενους και στην πρότασή τους για τρίτη γραμμή παραγωγής, καθώς έως τώρα δουλεύει με δύο γραμμές.

ΛΑΕ :Σκληρή κριτική για Γιούρογκρουπ, « μέχρι το 20160 μνημόνια και λιτότητα»
Εξ άλλου στις δηλώσεις τους τόσο ο κ.Στρατούλης όσο και ο κ. Σωτήρης, υπογράμμισαν πως τα Μνημόνια δεν είναι μονόδρομος και πως στην Ελλάδα υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα Ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν και αντέχουν στην κρίση.
Στηλίτευσε την πρακτική της Κυβέρνησης για συνέχιση των Μνημονίων έως το 2060 με την συμφωνία στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ.
Παράλληλα ανέφεραν την προσπάθεια του κόμματός τους που είναι η συγκρότηση ενός πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου, από πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις, με στόχο να σταματήσουν τα μνημόνια. Αυτό όμως θα γίνει μόνο αν φύγουμε από το ευρώ, κόψουμε εθνικό νόμισμα και πάψουμε να πληρώνουμε το παράνομο και απεχθές χρέος», τόνισε ο κ. Σωτήρης.
«Η κυβέρνηση έφυγε και από τις τρεις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει: Και νέα μέτρα πήρε, που διατυμπάνιζε πως δεν θα πάρει. Και δεν πέτυχε ρύθμιση στο χρέος και δεν μπήκε ούτε στην Ποσοτική χαλάρωση. Απέτυχαν και στους τρεις στόχους που είχαν θέσει», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης.

Καιρικό
Χαλάζι άσπρισε στην Ξάνθη
Χαλάζι που ξεκίνησε λίγο μετά 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής τους άσπρισε δρόμους της πόλης της Ξάνθης.
Διήρκεσε λίγα λεπτά, είχε μέγεθος που ξεπερνούσε το ένα εκατοστό, σε κάποιες περιπτώσεις, και δημιούργησε ένα άσπρο τοπίο σε όλη την πόλη.

Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Συνεδριάζουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής σήμερα στις 7.30΄ το απόγευμα. Μεταξύ άλλων τα μέλη του συμβουλίου θα ασχοληθούν με την έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής.

Υγεία

Κοινή ανακοίνωση των Νοσοκομείων Ξάνθης-Καβάλας για το θάνατο της 35χρονης μητέρας
Στον απόηχο των όσων γράφτηκαν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 35χρονη Βάσια Καραμπετάκη έχασε τη ζωή της, τα Γενικά Νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης εξέδωσαν κοινό δελτίο Τύπου αναφορικά με τον χειρισμό του περιστατικού από τα δύο .
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως:
« Η εγκυμονούσα εισήχθη για τοκετό σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας. Καθώς η κατάστασή της παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Καβάλας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.00. Στις 19.15 εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο και της έγιναν οι αναγκαίες χειρουργικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επείγουσα μαιευτική υφολική υστερεκτομή. Παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της ασθενούς καθώς της χορηγήθηκαν 5 μονάδες αίματος, 4 μονάδες πλάσματος, υγρά και ηλεκτρολύτες. Ταυτόχρονα έγιναν και ελέγχονταν συνεχώς οι γενικές εξετάσεις αίματος, ο αιματοκρίτης της ασθενούς, το βιοχημικό της προφίλ και ο πηκτικός μηχανισμός της. Ο χειρουργικός χρόνος ολοκληρώθηκε στις 23.00, οπότε η ασθενής εξήλθε από το χειρουργείο και ταυτόχρονα έλαβαν χώρα όλες οι διαδικασίες για τη διακομιδή της.
Η ασθενής αποχώρησε από το Γ.Ν. Καβάλας, -καθώς η Μονάδα Εντατικής θεραπείας έπρεπε να απολυμανθεί- με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία Ιατρού Εντατικολόγου στις 23.21 και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ξάνθης αφού τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διακομιδή της.
Η ασθενής έφτασε στο Γ.Ν. Ξάνθης και εισήχθη απευθείας στη Μ.Ε.Θ στις 00:15. Κατέληξε στις 06:00 της ίδιας ημέρας μετά από καρδιακή ανακοπή.
Θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και ανάλογα με τα ευρήματα θα εκτιμηθεί αν χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση των αιτιών θανάτου.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της αποθανούσας».

Πολιτισμός

Θρίαμβος της χαράς
Ο θρίαμβος της χαράς ανεβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Μια παράσταση από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, που ξυπνάει την μνήμη της Κομέντια Ντε Λάρτε, ίσως το πιο δυνατό θεατρικό κίνημα που έχει υπάρξει και που στηρίχθηκε στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών .
Τελευταία παράσταση σήμερα στις 09.00 μ.μ., στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Η Διασκευή και η Σκηνοθεσία είναι της Άννης Μαχαιροπούλου.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από αυτή του γέλιου κι η ευτυχία είναι η δύναμη που μπορεί να σώσει κάποιον από την φρίκη αυτού του κόσμου», τόνισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η σκηνοθέτιδα, Άννη Μαχαιροπούλου.

Οι Φιλοτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους
Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι Φιλοτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά όλης της χρονιάς τους .
Θα παρουσιασθούν διακόσιοι χορευτές και χοροί από 12 περιοχές της Ελλάδας, με τις ανάλογες ενδυμασίες, συνοδευόμενοι από ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα σήμερα στο θερινό θέατρο.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» διοργανώνει στην Κομοτηνή στις 20 και 21 Ιουνίου η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού .
Αρχή αύριο στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείο στις εννέα το βράδυ “Μουσικές περιπλανήσεις” με τους Αντώνης Μουσαδές, Χάρη Ξυλά και Ασμίκ Μπεκλαριάν.

Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα
Εκδήλωση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής. Μία εκδήλωση που οι Φιλοτέχνες θέλουν να καθιερώσουν και να κάνουν θεσμό στην πόλη της Κομοτηνής και την οποία φέτος πραγματοποιούν μαζί με την Περιφέρεια ΑΜΘ – ΠΕ Ροδόπης. Φέτος θα συμμετάσχει η παραδοσιακή ορχήστρα «Οδρύσες» και ο Κομοτηναίος μουσικός Δημήτρης Κυριακάκης, ο οποίος είναι και ο δάσκαλος της παραδοσιακής χορωδίας.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν, στην Κομοτηνή, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο ημεδαποί, ένας 18χρονος και μια 14χρονη, διότι διέρρηξαν οικία στην Κομοτηνή, χωρίς όμως να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό της, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Αθλητική Ενημέρωση
Ολοκληρώνονται η προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στην Ξάνθη
Η Ξάνθη ετοιμάζεται για το μεγάλο πανελλήνιο ποδηλατικό συναπάντημα.
Με την καθοδήγηση του Επισήμου Ποδηλατικού Συλλόγου της Ξάνθης του ΠΗΓΑΣΟΥ, σας καλωσορίζουν σε μία συγκλονιστική ελεγεία της ποδηλασίας δρόμου και σας υπόσχονται ένα μοναδικό, συγκινητικό, πρωτόγνωρο, ποιοτικό και ασφαλές ποδηλατικό αγωνιστικό 3ήμερο, πλαισιωμένο από ένα πλήθος πολιτιστικών δρωμένων, που θα αφήσουν σε όλους τους συμμετέχοντες την αίσθηση της κορύφωσης, με την εμβληματική δύναμη και την πίστη για πρόοδο και ανέλιξη της ποδηλασίας σε όλη την Ελλάδα.” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πήγασος.
Όσοι, εξάλλου, θέλουν να συμβάλουν ως εθελοντές μπορούν να μπουν στη διεύθυνση και να δηλώσουν την προθεσή τους.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αθηνα, ελλαδα, τσιπρας, μμε, συριζα, αμθ, νεα δημοκρατια, δπθ, ελπε, χρεος, νέα, ξανθη, ιουνίου, υστερεκτομή, εκαβ, συλλυπητήρια, δηπεθε, μνήμη, θεατρο, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αστυνομικο τμημα, βουλευτες, υστερεκτομή, μνήμη, δουλεια, δπθ, εκαβ, θρακη, μμε, νεα μετρα, πηγασος, πλαισιο, αμθ, ατζεντα, εβδομαδες, βραδυ, γινει, δασκαλος, δευτερο, διευθυνση, δυναμη, δημοσιο, δηπεθε, δηλωσεις, ευρω, ευτυχια, υπαρχει, ελπε, εξετασεις αιματος, εξετασεις, επρεπε, εφυγε, ζωη, νηστεια, υγρα, κυβερνηση, λυκειο, νεκροτομη, νοσοκομεια, ξυλα, οικια, ομιλος, πεμπτη, πιστη, πρωι, ρυθμιση, συγκεκριμενα, συνεχεια, συλλυπητήρια, σκηνοθεσια, σωματειο, τμημα, τριτη, χρονος, ασπρο, δημητρης, εννεα, εθνικο, χωρα, ιουνίου, ορχηστρα, πηγες, πωληση, σωτηρης, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα