Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:34 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Με οκτώ δρομολόγια ανά προορισμό εξυπηρετείται πλέον η προθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου και αντίστροφα από το περασμένο Σάββατο καθώς ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια και το φέρρυ μπόουτ «Νικητής». Ο «Νικητής» επρόκειτο να ξεκινήσει τα δρομολόγια του από την Δευτέρα 12 Ιουνίου αλλά προσάραξε στα αβαθή του πορθμείου του Πρίνου και υπέστη ζημία η οποία διορθώθηκε.

Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στο Παληό Καβάλας, στο σημείο «Γλάστρες». Η κυκλοφορία των

οχημάτων θα γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας παράλληλα με την παράκαμψη και αν χρειαστεί η κίνηση να διοχετευτεί στη μεγάλη παράκαμψη από το Ύψωμα Αμερικάνου.

Περί τους 300.000 ασθενείς, μέσα σε αυτούς και άτομα με Αναπηρία, αδυνατούν να προμηθευτούν ορθοπεδικά είδη (συστήματα βάδισης σε παραπληγίες, ειδικά καθίσματα σε νευρομυικές παραλύσεις, πέλματα διαβήτη κλπ), χωρίς την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.
Για το παράλογα μικρό ποσό στην αντίστοιχη κατηγορία δαπανών του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ που θα αφήσει ακάλυπτους τους ασθενείς, ο Βουλευτής Ν. Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του ερώτηση στη Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου.

Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση και συμμετοχή των σωματείων στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη διοργανώνει η γραμματεία νομού Καβάλας του ΠΑΜΕ. Η Σύσκεψή θα γίνει την Τετάρτη στο ξενοδοχείο «ΝΕΦΕΛΗ» στις 7:30 το απόγευμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα έως και την Τετάρτη στην επαρχιακή οδό Καλαμώνα – Αγ. Αθανασίου Δράμας, λόγω των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΠ. Συγκεκριμένα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στον συγκεκριμένο δρόμο ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τη σήμανση που θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό στο υπόλοιπο τμήμα της οδού με την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου, για την διασφάλιση της ομαλής – ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς. Νωρίτερα, εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό στη λαϊκή αγορά της Καβάλας, έκλεψαν από δύο ηλικιωμένες τα πορτοφόλια τους τα οποία περιείχαν συνολικά 135 ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Οι κλοπές καταγγέλθηκαν στην αστυνομία που εντόπισε τις δράστιδες. Στην κατοχή τους βρέθηκε το σύνολο των χρημάτων και σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων, διάφορα από τα έγγραφα που περιείχαν τα πορτοφόλια.

Το δεύτερο για τη φετινή χρονιά κρουαζιερόπλοιο, το Sea Cloud σημαίας Μάλτας, κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το πρωί της Κυριακής στις 8.30 το πρωί από την Πάτμο. Οι επιβάτες του ήταν κυρίως Γερμανοί, η πλειοψηφία των οποίων επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το Βαπτιστήριο της Λυδίας. Το Sea Cloud απέπλευσε στη 1 η ώρα μετά το μεσημέρι.

Πρόγραμμα Ημερήσιας Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων για το καλοκαίρι θα υλοποιήσει ο δήμος Καβάλας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Ομονοίας) από 03 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά που γεννήθηκαν από το 2007 έως και το 2011 και θα λειτουργεί από τις 07:00 ως τις 16:00. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 50€ μηνιαίως που θα προκαταβάλλεται (30€ για το 2ο παιδί).

Άρχισαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Καβάλας. Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ στα γραφεία του Σχολείου που βρίσκονται στο Περιγιάλι.

Η Καλοκαιρινή Εικαστική Έκθεση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες του Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελό μας»,
εγκαινιάζεται απόψε (Δευτέρα) στις 7.30 στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ» της Δ.Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.. Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Παρασκευή, πρωί και απόγευμα.

Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας “Το Κάστρο” διοργανώνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο της Παλιάς Μουσικής για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδoνα με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αλλά και προς τιμήν της ημέρας του πατέρα.

Τη μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες» παρουσιάζει ο Γιώργης Χριστοδούλου με τους συνεργάτες του αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου στην Καβάλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2017, στο Θεατράκι Μεχμέτ Αλί στις 9 το βράδυ.
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ΕΡΤ, ιουνίου, εοπυυ, βουλη, συμμετοχή, θεσσαλονικη, παμε, νεφελη, ταπ, συγκεκριμένο, sea, cloud, καλοκαιρι, καβαλα, ελευθερια, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αστυνομια, βουλγαρια, θεμα, θρακη, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, ωρα, αγορα, αναπηρια, αττικ, βραδυ, γινει, γινεται, γινονται, γραφεια, δευτερο, δευτερα, δημος, δρομολογια, εγγραφα, εγγραφες, αιθουσα, ευρω, εκθεση, ελευθερια, ζημια, κελσιου, κινηση, μακεδονια, μεχμετ, μικρο, ξενοδοχειο, οκτω, οχηματων, παιδια, παμε, παρισι, πρινου, πρωι, ρευμα, ρυθμισεις, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σχολειο, ταπ, τμημα, τριτη, χαμογελο, απο δευτερα, μποφορ, cloud, ειδη, ιουνίου, ορθοπεδικα, θερμοκρασια, υγειας, ξεκινησε, sea
Τυχαία Θέματα