Καβάλα: Κλοπές πορτοφολιών στη λαϊκή αγορά

09:15 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς.

Νωρίτερα, εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό στη λαϊκή αγορά της Καβάλας, έκλεψαν από δύο ηλικιωμένες τα πορτοφόλια τους τα οποία περιείχαν συνολικά 135 ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Οι κλοπές καταγγέλθηκαν στην αστυνομία που εντόπισε τις δράστιδες. Στην κατοχή τους βρέθηκε το σύνολο των χρημάτων και σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων, διάφορα από τα έγγραφα που περιείχαν τα πορτοφόλια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που πελάτες της λαϊκής αγοράς «χάνουν» τα πορτοφόλια τους. Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται

την πολυκοσμία και το γεγονός ότι το θύμα έχει στραμμένη την προσοχή του στα προϊόντα για να δράσουν.
Η αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής παρόμοιων περιστατικών, συνιστά στους πολίτες να μην μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι, την τσάντα ή την τσέπη τους, να μην βάζουν το πορτοφόλι σε πίσω τσέπη, να μην παίρνουν τσάντα όταν πηγαίνουν για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.), σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός να προστατεύουν καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι τους και τέλος να καταγγέλλουν αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι περιείχε την ταυτότητά ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα