Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:32 28/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 28-04-2017
Εργατικό Κέντρο

Απεργιακή κινητοποίηση την Πρωτομαγιά
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καλεί με ανακοίνωσή του όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες , στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Δευτέρα 1 Μαΐου και στη Συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 10:00

π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.
Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ με Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης στην κεντρική πλατεία.

Εγνατία οδός
24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Διόδια
Οι Εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» παραμένοντας σταθεροί στην εναντίωσή τους στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου. Είναι η ημέρα διεξαγωγής του Διαγωνισμού «Εγνατία Οδός: Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας Οδού (8.2)», ζητώντας την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως η παραχώρηση της Εγνατίας είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων.

Κοινοβούλιο-Κόμματα
Ονομαστική ψηφοφορία σήμερα λόγω ΣΕΚΑΠ στη Βουλή
Ονομαστική ψηφοφορία διεξάγεται σημερα το πρωί στην Βουλή για το σύνολο του νομοσχέδιου του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εξαιτίας τροπολογίας που έχει κατατεθεί.
Η εξέλιξη προέκυψε μετά από την ένταση που προκλήθηκε όταν βουλευτές από την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έκαναν λόγο για φωτογραφική τροπολογία αναφερόμενοι στο κείμενο που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημητριάδης σχετικά με υπο αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις, που εγκαλούνται για λαθρεμπορία. Μίλησαν για τροπολογία που «μυρίζει διαφθορά» αν και δεν κατονόμασαν στις τοποθετήσεις τους την υπόθεση που αφορά.
Ο θόρυβος για την τροπολογία αφορά κυρίως στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ και του υπέρογκου πρόστιμου που επιβλήθηκε για σοβαρές τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, όταν η εταιρία ήταν υπό τον έλεγχο της ΑΤΕ και πριν ιδιωτικοποιηθεί και την αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος καλείται να πληρώσει το ποσό των 38 εκατ. ευρώ.Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέφυγε πριν από μερικές εβδομάδες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, που φέρεται να επικυρώνει την αρχική απόφαση.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «ακούστηκαν πολλά περί φωτογραφικής διάταξης ότι υπάρχουν υποψίες διαφθοράς. Δε γνωρίζω τίποτα ούτε υποψιάζομαι. Διάβασα την αιτιολογική έκθεση και βασισμένος σε αυτή, την αποδέχομαι». Επίσης ο Μ.Δημητριάδης, μίλησε για «τερατολογίες» της αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως η ρύθμιση αφορά την επιχειρηματικότητα και τους κανόνες δικαίου και διαφάνειας .

ΔΠΘ
Η Σύγκλητος με ανακοίνωση της στηρίζει τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής
Τη στήριξή του στο Μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήονα που κατηγορήθηκε από δημοσιεύματα ότι τέλεσε αγιασμό σε μασονική στοά, εκφράζει με ψήφισμά της η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. στην αριθ. 38/27-4-2017 συνεδρίασή της, με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εφημερίδων, αποφάσισε ομόφωνα: να εκφράσει δημόσια τη στήριξή της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
Η διαδικτυακή κακόβουλη επίθεση, η προσπάθεια σπίλωσης και η λασπολογία δεν μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, πόσο μάλλον να αμαυρώσουν τον Πνευματικό και Θρησκευτικό Ηγέτη της Ροδόπης.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καταδικάζει κάθε ενέργεια υπονόμευσης των θεσμών, που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την προσπάθεια ανάπτυξης στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης και γενικότερα της Θράκης.
Αναφορά στα μέλη ΔΕΠ και επιστολές στα ΜΜΕ από τον Καθηγήτη Βασίλη Τσαουσίδη για το ερενητικό του πρόγραμμα Spice στο ΔΠΘ
Με αναφορά προς τα μέλη ΔΕΠ , στην οποία χαρακτηρίζει πρωτοφανείς και κατασκευασμένες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ο Καθηγήτης Βασίλης Τσαουσίδης, επιτίθεται στην διοίκηση του Πανεπιστημίου για το ερενητικό του πρόγραμμα Spice. Εκτός από την αναφορά του ο Β. Τσαουσίδης, κοινοποίησε στα ΜΜΕ και επιστολές της ερευνητικής του ομάδας και των φοιτητών του.
Ολοκληρώνεται ο αιολικός σταθμός φόρτισης ποδηλάτων στα Κιμμέρια
Ολοκληρώνεται ο Αυτόνομος Αιολικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων ο οποίος εγκαθίσταται στις φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια Ξάνθης του Νομού Ξάνθης. Η ισχύς του Αυτόνομου Αιολικού σταθμού ανέρχεται στα 1 kW και χρησιμοποιεί μικρή ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα.
Ο αιολικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων ο οποίος κατασκευάζεται στο κτιριακό συγκρότημα των φοιτητικών εστιών του Δ.Π.Θ. στο πλαίσιο του έργου REUNI – «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
Το έργο υλοποιείται από 01 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου 2017.
Ανακοίνωση για το Πανεπιστήμιο
Ανακοίνωση για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ψήφισαν χθες οι δημοτικές παρατάξεις «Σπάρτακος» και «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» στην ανακοίνωση σημειώνεται πως « Είναι προφανές πως όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητά του πλήττει σοβαρά την εικόνα του και ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε την εύλογη ανησυχία μας. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας σε αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο ΔΠΘ», αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση του Σπάρτακου.

Δικαστικό

Στο Δικαστήριο ο 15χρονος
Στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής θα ζωντανέψει σήμερα η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 6χρονου Σεζάλ στην Κομοτηνή. Ο 15χρονος – κατ’ ομολογίαν του δράστης- μετά την τρίωρη απολογία του στον ανακριτή, είχε κριθεί προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορίνθου.

Εκπαίδευση
Ξεκίνησε το 3ο φεστιβάλ Πόλις Ονείρων των Μουσικών Σχολείων
Ξεκίνησε χθες στην Ξάνθη, το 3 Φεστιβάλ Μουσικής «Πόλις Ονείρων» των Μουσικών Σχολείων, 20 από την Ελλάδα και 4 από το εξωτερικό και κυρίως από τα Βαλκάνια.
Χίλια παιδιά θα συμμετέχουν στις πολλές συναυλίες που θα δοθούν στην γενέτειρα πόλη του Μάνου Χατζηδάκι, σχεδόν σε όλα όλα τα είδη της Μουσικής, αλλά και στα πολλά Σεμινάρια που θα λάβουν χώρα, με τα καλύτερα ονόματα του Ελληνικού Μουσικού Πενταγράμμου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τόνισε πως στην Ξάνθη πηγάζει η δημιουργικότητα για πολιτισμό. Υπογράμμισε δε πως το φετινό φεστιβάλ συνδιοργανώνεται μαζί με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.
Από την πλευρά του ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Παναγιώτης Κουτάκης, δήλωσε πως το φεστιβάλ βάζει πλώρη για να γίνει ευρωπαϊκό του χρόνου. Παράλληλα ευχήθηκε να αυξηθούν οι υποδομές για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν περισσότερα σχολεία και από την Ελλάδα.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

Πολιτισμός
Φεστιβάλ Ξάνθη
Το 9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 25 έως και Δευτέρα 29 Μαΐου στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ» παρουσιάζουν το 9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη.

Χαρισματικά παιδιά
Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Χαρισματικά παιδιά-αναγνώριση, διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς» διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή στις 19:00 το Τμήμα ΑΧΕΠΑ «ΟΡΦΕΥΣ» Κομοτηνής στην Αίθουσα Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής . Ομιλήτρια θα είναι η Δανάη Δεληγεώργη, Eπιστημονικά Υπεύθυνη Προγραμμάτων Χαρισματικότητας MEΝSA.

Αστυνομικό Δελτίο
Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπού
52χρονος ημεδαπός καταπλακώθηκε από δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Ροδόπης, κατά τη διάρκεια εργασιών υλοτομίας. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλλύρας.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, απεργια, μαΐου, παμε, ελλαδα, χλμ, θεσσαλονικη, ψηφοφορία, σεκαπ, βουλη, ΠΑΣΟΚ, συριζα, ατε, δεπ, μμε, δπθ, απε, ξανθη, σχολεια, ενωση, cervantes, διασ, αχεπα, ημεδαπός, δημοτικες εκλογες 2010, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, εκλογες 2010 δημοτικες, cervantes, βουλευτες, ημεδαπός, δημοκριτειο, ιβαν σαββιδης, δημητριαδης, ατε, αχεπα, γνωμη, δπθ, θεμα, ιβαν, μμε, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αυξηση, απε, αφορμη, βαλκανια, εβδομαδες, βιωσιμη αναπτυξη, γινει, γονεις, δαναη, δεπ, δεντρο, δευτερα, δημοσιο, διοικηση, αιθουσα, ευρω, εκθεση, ενεργεια, εξελιξη, εταιρια, ιδια, υποθεση, θορυβος, εικονα, ισπανικο, ιστορικο, ισχυς, κειμενο, λειτουργια, λεσχη, λογο, μαΐου, οδος, παιδια, παμε, πεμπτη, πλωρη, πρωι, ρυθμιση, σαββιδης, σεκαπ, σεμιναρια, συγκεντρωση, σωματειο, τμημα, τριτη, φεστιβαλ, φροντιστηριο, χλμ, ψηφοφορία, ειδη, εξαγωγες, ενωση, φυλακες, χωρα, κυριακη, νοσοκομειο, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα