Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

11:04 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20-04-2017
ΕΝ ΚΛΩ
Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε «Μνημόνιο Κατανόησης» (MOU) μεταξύ των πρώην εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ. και υποψήφιου επενδυτή για την αγορά τής πάλαι ποτέ κυρίαρχης δύναμης στην κλωστοϋφαντουργία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», το συγκεκριμένο μνημόνιο έχει και θετικό χαρακτήρα, καθώς

δεν υπογράφηκε σε βάρος των εργαζομένων. Δεν μειώθηκαν ούτε μισθοί, ούτε αφαιρέθηκαν δικαιώματα. Αντίθετα, προβλέπονται μισθοί στα 751 ευρώ, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας του 2009. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι μια πρόταση του εργοδότη προς τους εργαζόμενους, αλλά μια πρόταση των εργαζομένων που βρήκε ελκυστική ο μελλοντικός εργoδότης και αποδέχτηκε.
ΔΠΘ
4ο Θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας στην Ξάνθη στο ΔΠΘ
Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το BusinessSchool του Πανεπιστημίου NottinghamTrent, UK, διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας 2017, από τις 02 έως και τις 12 Μαΐου στην Πολυτεχνειούπολη Κιμμερίων στην Ξάνθη.
Το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές δεξιότητές τους σε διεθνές περιβάλλον και να ζήσουν την πρόκληση της εκκίνησης μιας εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Περίπου 90 φοιτητές(-ιες) από το Πανεπιστήμιο NottinghamTrent του Ηνωμένου Βασιλείου και 30 φοιτητές(-ιες) από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αναμένεται να συμμετάσχουν στο φετινό θερινό σχολείο. Κάθε ομάδα θα αναλάβει ένας εξειδικευμένος μέντορας, ο οποίος θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να σκεφτούν πιθανές στρατηγικές διεθνοποίησης, να αξιολογήσουν τις συνθήκες της αγοράς και να αποφασίσουν ποια στρατηγική να επιλέξουν.
Ολοκλήρωση της κατασκευής του γεωθερμικού γεωεναλλάκτη μήκους 3.000 μέτρων
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γεωθερμικού γεωεναλλάκτη μήκους 3.000 μέτρων για την ανάπτυξη συστήματος αβαθούς γεωθερμίας για την θέρμανσης και παραγωγή ΖΝΧ του κτιρίου του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης. Ο γεωθερμικός γεωεναλλάκτης αποτελείται από τριάντα τέσσερις (34) γεωτρήσεις των ενενήντα (90) μέτρων έκαστη και θα τροφοδοτεί δύο παράλληλα συνδεδεμένες γεωθερμικές αντλίες θερμότητας για την θέρμανση και παροχή ζεστού νερού χρήσης στο κτίριο του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών.

Τουρισμός
Αυξητική ροή παρουσίασαν τα στοιχεία των επισκεπτών-τουριστών κατά την περίοδο του Πάσχα στην ΑΜ-Θ, ειδικά οι παραθαλάσσιες περιοχές. Αυτό δίνει τον τόνο και για την θερινή περίοδο που ακολουθεί, καθώς υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για αύξηση του τουρισμού, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν.
Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος μίλησε για τις προτεραιότητες του, μέσα από τα νέα του καθήκοντα.
Στις 26 και 27 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Συνεδρίου του δρόμου Δυτικού Μεταξιού, στο πλαίσιο της αναβίωσης του δρόμου του Μεταξιού που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, με ένα σημαντικό εργαστήρι να λαμβάνει χώρα στην ΑΛεξ-πολη. Αξίζει να σημειωθεί πως το παρόν της θα δώσει και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία και θα περιοδεύσει σε νομούς της Περιφέρειας.

«Έχετε μήνυμα: Υπάρχουν επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι»
«Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού από την Μακεδονία και την Ήπειρο, μαζί με τους υπευθύνους της Εγνατίας οδού, έλαβαν γνώση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα τεθεί σε λειτουργία και θα ενημερώνει μέσω μηνύματος για τους αρχαιολογικούς χώρους που μπορεί να επισκεφθεί σε κοντινή απόσταση. «Λόγου χάρη στα διόδια του Ιάσμου θα ενημερώνονται οι διερχόμενοι οδηγοί για το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης.
Εξ άλλου υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι υποδομές και να αυξηθούν οι κλίνες. Αυτή τη στιγμή από το Στρυμώνα και μέχρι την Αλεξ-πολη υπάρχουν 40.000 κλίνες με τις 25.000 να βρίσκονται μόνο στη Θάσο. Στάθηκε και στο θέμα της γαστρονομίας και της φιλοξενίας, αλλά και της γενικότερης εμπλοκής των φορέων και των πολιτών στο αντικείμενο του τουρισμού, καθώς δεν είναι κάτι στατικό και πλέον λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας μας «αφορά όλους», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αντωνιάδης.
Πρωτογενής Τομέας
Λειτουργία ΑΤΜ Γάλακτος και παγωτού στην Κομοτηνή
Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των αυτόματων πωλητών γάλακτος από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Έβρου «Θρακών Αμνός» σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Τα ATM’s γάλακτος θα διαθέτουν γίδινο γάλα σε προσιτές τιμές στους Θρακιώτες ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσουν και οι αυτόματοι πωλητές παγωτού !
Ολοκληρώνεται και η επένδυση 500.000 ευρώ του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας που θα τροφοδοτεί τους αυτόματους πωλητές, δυναμικότητας 15 τόνων ημερησίως και υπάρχει δυνατότητα αυτή να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του συνεταιρισμού. Εκεί θα παστεριώνεται γίδινο γάλα ενώ μελλοντικά υπάρχουν σχέδια για παραγωγή και άλλων προϊόντων όπως γιαούρτι και φέτα που θα διατίθενται στους αυτόματους πωλητές και όχι σε καταστήματα.
Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο γάλα σε προσιτές τιμές ενώ ο συνεταιρισμός φιλοδοξεί να επεκταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες της Βόρειας Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 2012 από κτηνοτρόφους και έχει 180 μέλη που παράγουν πάνω από 3 εκατομμύρια λίτρα γίδινο γάλα το χρόνο.
Περιβάλλον
Γερμανός πουλάει έντυπα για την ενίσχυση του Φορέα εθνικού πάρκου Ισμαρίδας-Βιστωνίδας
Στα 25.000 ευρώ τιμάται το κόστος λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, στην ΑΜ-Θ.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Φορέας Παναγιώτης Κουτράκης, αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την υλοποίηση των δράσεων και των προγραμμάτων για την προστασία των ειδών που διαβιούν αλλά και τον έλεγχο των παράνομων ενεργειών από επιτηδείους.
Μπορεί να πληρώθηκαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι για μισθούς του 2016, ωστόσο παραμένουν απλήρωτοι για τους πρώτους μήνες του 2017 και δεν απομένουν χρήματα παρά ελάχιστα για τα λειτουργικά προγράμματα του φορέα.
«Βοηθούν οι δράσεις, βοηθούν οι δήμοι και το μικρό αντίτιμο που έχουμε για τους επισκέπτες, ωστόσο το ποσό δεν καλύπτεται για να κάνουμε πλήρως αυτό που μας αναλογεί ως καθήκον»< υποστήριξε ο κ. Κουτράκης.
Επεσήμανε δε πως ετοιμάζουν με αρκετές δυσκολίες το φάκελο για την ενότητα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της Ουνέσκο, καθώς πως έχουν έτοιμη πρόταση με τουριστικά πακέτα για ενδιαφερόμενους στον οικοτουρισμό, την οποία και παρουσίασαν και τον νέο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κουτράκης στάθηκε στην αρωγή ενός Γερμανού που γράφει σε ένα έντυπο για τον συγκεκριμένο φορέα, το οποίο το πουλάει στην πατρίδα του και τα έσοδα τα διαθέτει για την ενίσχυσή του εθνικού πάρκου Ισμαρίδας-Βιστωνίδας.
Αυτοδιοίκηση
Ξεκινάει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κομοτηνή
Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου ξεκινάει ο έλεγχος στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης (κάρτα).
Οι οδηγοί θα μπορούν να βρουν Κάρτες από τα ταμεία του Δήμου, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και Μίνι Μάρκετ.

Στρατός
Στο Τραπέζι της Αγάπης και τις άπορες οικογένεις το Δ’ Σώμα Στρατού Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού και ενόψει των ημερών του Πάσχα, από το Δ’ Σώμα Στρατού συνεχίστηκε η διάθεση μερίδων φαγητού στο Τραπέζι Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, μια δράση η οποία ξεκίνησε το 2012 και υλοποιείται καθημερινά . Επίσης πραγματοποιήθηκε διανομή δώρων και σε άπορες οικογένειες της πόλης της Ξάνθης.
Πολιτισμός
4ο φεστιβάλ κιθάρας
Συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Από τις 9.30 έως τη 13.00 στο κτήριο της Φιλαρμονικής στην οδό Βενιζέλου 19 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κιθάρας με τους Μπουντούνη, Ράζη και Βουγιούκα. Έκθεση κιθάρας από τις δύο έως τις επτά και στις εννέα Ρεσιτάλ κιθάρας στην αίθουσα Παπανικολάου.

Η Μαρία Ουζούνη στο «Δύο»της Ξάνθης
Την Μαρία Ουζούνη και το βιβλίο της «Η καρό βαλίτσα» παρουσιάζουν στην Ξάνθη αύριο βράδυ (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι «Εκδόσεις των συναδέλφων».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και ο δημοσιογράφος και διαχειριστής του indexanthi.gr Θοδωρής Μπακάλης
«Cinema of earthly delights»
Το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Cinema of earthly delights» παρουσιάζεται στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, με πέντε ταινίες που θα προβληθούν στο οκταήμερο 23-30 Απριλίου με ώρα προβολής στις 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης
Είσοδος μόνο με προσκλήσεις. Ενημέρωση από την κινηματογραφική λέσχη (τηλέφωνο 25410 25421).
Αστυνομικό Δελτίο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων (Α – 23) της Εγνατίας Οδού
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, την Τρίτη 25-4-2017 και κατά τις ώρες 08.00 έως 13.00, λόγω πραγματοποίησης άσκησης ετοιμότητας στη σήραγγα Νυμφαίας του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων (Α – 23) της Εγνατίας Οδού, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τμήμα της εν λόγω οδού και συγκεκριμένα από τον κόμβο Κάλχα έως τον κόμβο Νυμφαίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου (Νυμφαία – Πάνδροσος – Κάλχας).

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, εν λόγω, ειδήσεις, μνημονιο, συγκεκριμένο, ξανθη, μαΐου, ελλαδα, πασχα, νέα, αλεξανδρουπολη, ηλεκτρονική, διοδια, θεατρο, ατμ, καλοκαιρι, προσφορες, δραση, βενιζελος, βιβλιοπωλείο, cinema, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, θερινη ωρα, μνημονιο 2, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, κοινωνικος τουρισμος, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, χωρες, ηλεκτρονική, γνωση, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, ταινιες, ωρα, αγορα, αυξηση, αξιζει, αλεξ, αντλιες, αρωγη, ατμ, βιβλιο, βραδυ, γαλα, γιαουρτι, δευτερα, δυνατοτητα, δωσει, ελενα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ενημερωση, εν λόγω, ενενηντα, εντυπα, επτα, θασο, θετικο, ουνεσκο, θοδωρης, ιστορικο, κτιριο, λειτουργια, λεσχη, μαΐου, μακεδονια, μηνες, μινι, μικρο, μαρια, ομαδα, οχηματων, περιβαλλον, ροη, προγραμματα, ρεσιταλ, ρυθμισεις, σεμιναρια, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σηραγγα, σωμα, σχεδια, σχολειο, τμημα, τριτη, υλοποιηση, φετα, φεστιβαλ, ωρες, δικαιωματα, εννεα, ετοιμη, ηπειρο, χωρα, κωστας, οδηγοι, τριαντα, θερμανση, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα