Στο Χαμόγελο του Παιδιού τα δύο αδελφάκια που βρέθηκαν στην Καλαμαριά

10:44 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Xαμόγελο του Παιδιού θα φιλοξενηθούν προσωρινά μετά από εισαγγελική εντολή τα δύο ανήλικα παιδάκια τριών και ενός έτους που βρέθηκαν προχθές να περιφέρονται ολομόναχα έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά.

Την Τρίτη περαστικοί είδαν τα παιδάκια στην εκκλησία και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Τα δύο ανήλικα που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εγκαταλείφθηκαν από τη 25χρονη θεία τους, ετεροθαλής αδελφή της μητέρας τους που

είχε την ευθύνη της φροντίδας τους. Οι γονείς των δύο παιδιών είναι Σέρβοι και κρατούνται στις φυλακές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών. Η γυναίκα που συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συρροή. Το δικαστήριο της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Μετά από εισαγγελική εντολή θα διερευνηθούν συγγενείς από τις οικογένειες των παιδιών για να αναλάβουν με ασφάλεια τη φροντίδα τους. Σε περίπτωση που δεν κριθούν κατάλληλοι τα παιδιά θα παραμείνουν στο χαμόγελο του παιδιού το οποίο θα αναλάβει τη φιλοξενία τους.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Πελτέκη

Keywords
Τυχαία Θέματα