Καρδίτσα: Συλλυπητήρια μηνύματα για τα θύματα του ελικοπτέρου

10:33 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλυπητήρια μηνύματα και δηλώσεις από αιρετούς της Καρδίτσας για το χαμό των αξιωματικών από την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, τονίζει: «Όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε βαθιά θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό τεσσάρων γενναίων αξιωματικών των Ενόπλων μας Δυνάμεων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα! Η χώρα συγκλονίστηκε στην είδηση της πτώσης ενός ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, διότι αυτή είχε ως τραγική

συνέπεια τον θάνατο των επιβαινόντων, Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.
Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για τις οικογένειες των τεσσάρων επιφανών ανδρών και ανείπωτος ο θρήνος των παιδιών που έχασαν τους πατεράδες προστάτες τους! Ιερό χρέος της Ελληνικής Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα τους και να τους στηρίξει όπως πρέπει, για να αντέξουν το ασήκωτο βάρος της απρόσμενης απώλειας των αγαπημένων τους γονέων! Εκφράζω από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτικών που τίμησαν με μεγάλη γενναιότητα τον όρκο τους προς το Έθνος και την πατρίδα μας.
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στην επίσης γενναία Αρχιλοχία (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα, η οποία κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στο μήνυμά του επισημαίνει, «Οι Ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και μαζί τους όλη η χώρα πενθούν για τον αδόκητο χαμό των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που έπεσαν σε ώρα καθήκοντος. Ιδιαίτερα η Καρδίτσα πλήρωσε βαρύ φόρο σε αυτό το τραγικό δυστύχημα της πτώσης του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο. Θρηνούμε δυο συμπατριώτες μας τον Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμο και τον ταγματάρχη Δημήτρη Γούλα επίλεκτα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Η σκέψη μας αυτές τις ώρες είναι στις οικογένειες των νεκρών αξιωματικών μας που δοκιμάζονται βαριά. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και ευχόμαστε να είναι τα τελευταία θύματα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη αξιωματικό και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια της»
Συλλυπητήριο μήνυμα απηύθηνε στις οικογένειες των θυμάτων και ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων ηρωικών Αξιωματικών που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο Ν. Καρδίτσας για άλλη μια φορά θρηνεί τους δικούς του ήρωες, τον Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμο και τον ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα επίλεκτα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Η πατρίδα μας τους ευγνωμονεί και θα τους θυμάται για πάντα.
Ο Δήμος Σοφάδων συμπαραστέκεται αμέριστα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που παρ΄ όλες τις θυσίες που έχει υποστεί, επιτελεί με μεγάλη ευσυνειδησία καθημερινά το καθήκον του με κίνδυνο της ζωής του».
Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, εκ μέρους του Δήμου και όλων των Αργιθεατών εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών, ενώ εύχεται πλήρη και ταχεία ανάρρωση στη διασωθείσα Αρχιλοχία (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα. Να σημειωθεί ότι κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στο δήμο για τον Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα