Κλοπές στη Σαμαρίνα Γρεβενών

13:27 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Σαμαρίνας Γρεβενών Γιάννης Λυγούρας, όταν ρωτήθηκε από την ΕΡΤ Λάρισας για τα κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην ορεινή κοινότητα.

«Τις ημέρες αυτές ανεβήκαμε στη Σαμαρίνα για να δούμε πως είναι το χωριό, με δεδομένο ότι αυτοί διαμένουν και τον χειμώνα είναι λίγοι. Πρόκειται για επαγγελματίες που παραμένουν στο χωριό και λειτουργούν τα καταστήματα τους και τον Χειμώνα. Ωστόσο, οι κλοπές δεν έγιναν αντιληπτές άμεσα. Μιλάμε για τέσσερα σπίτια, στα

οποία έσπασαν τις κλειδαριές και δεν αφαίρεσαν μεγάλα πράγματα. Προφανώς ψάχνανε για χρήματα και τιμαλφή. Επειδή τα περισσότερα σπίτια είναι κλεισμένα, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλα που ανοίχθηκαν. Πάντως οι συγκεκριμένοι κλέφτες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Λαμία με το τζιπ που είχαν κλέψει από την Σαμαρίνα».
Το θέμα της αστυνόμευσης είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που μας απασχολεί κι εμάς, σημείωσε ο πρόεδρος της ορεινής κοινότητας των Γρεβενών. «Με τον Καλλικράτη η κοινότητα πέρασε και ανήκει πλέον στο Δήμο Γρεβενών. Η αστυνόμευση για όλα τα χωριά γίνεται με ένα περιπολικό και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ελλιπής».
Αναφορικά με την τουριστική κίνηση των ημερών, ο κ. Λυγούρας, επεσήμανε ότι «φέτος ο κόσμος που επισκέφθηκε το χωριό, ήταν λιγότερος, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση, δεν υπάρχουν χρήματα, στις καιρικές συνθήκες, δεν χιόνισε με αποτέλεσμα να μην πάει κόσμος στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας καθώς και η παρουσία των προσφύγων στα ξενοδοχειακά καταλύματα του χωριού».

Keywords
Τυχαία Θέματα