Ευρείες αλλαγές στο κέντρο της Λάρισας με στόχο την αποτροπή της χρήσης Ι.Χ.

13:23 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για ένα μήνα θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, παρουσιάζοντας το βασικό στόχο των αλλαγών που θα γίνουν στον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης, οι οποίες έχουν ως στόχο τον δραστικό περιορισμό της μέχρι και την αποτροπή της χρήσης του Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης.

Η περίοδος με την χρήση των κορυνών στους δρόμους της πόλης κλείνει, ανέφερε ο κ. Καλογιάννης και ξεκινούν επεμβάσεις που έχουν ως βασικό στόχο την δημιουργία

δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης και την διαμόρφωση πυρήνων στο κέντρο που θα έχουν τα στοιχεία της παλιάς γειτονιάς.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η διαβούλευση για την μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης, η οποία θα διαρκέσει για ένα μήνα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο μελετητής θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τις προτάσεις για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων εξήγησε ότι οι πρώτες δημοπρατήσεις των έργων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της Ανοιξης και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπομονή για τα έργα που θα ξεκινήσουν, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα