Η ΕΡΤ2 τιμά τη μνήμη της Ηρούς Σγουράκη

12:51 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τιμώντας τη μνήμη της Ηρούς Σγουράκη, η ΕΡΤ2 μεταδίδει, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, ένα επεισόδιο από την εμβληματική εκπομπή «Μονόγραμμα», την οποία η σκηνοθέτις είχε δημιουργήσει και παρουσίαζε μαζί με τον σύζυγό της, Γιώργο Σγουράκη, επί πολλά χρόνια, στην ΕΡΤ.

21:00 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (Ε): «ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ» Α΄ & Β΄ μέρος

Ειδικότερα,

η συγκεκριμένη εκπομπή καταγράφει την πορεία της πολυσήμαντης καριέρας του Αλέκου Σακελλάριου.

Στο πρώτο μέρος, ο Αλέκος Σακελλάριος αφηγείται το ξεκίνημα της καριέρας του ως δημοσιογράφου σε νεαρή ηλικία το 1932 στη σχολική εφημερίδα «Ο Μαθητής» και στη συνέχεια τη συνεργασία του με τον εκδότη Γεώργιο Βλάχο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κοκκινάκη και την εργασία του ως χρονογράφου στις πιο σημαντικές εφημερίδες της εποχής. Παράλληλα, αναφέρεται στην πρώτη επαφή του με το θέατρο, τους τότε θεατρικούς επιχειρηματίες και θιάσους και στην πρώτη του εμφάνιση ως θεατρικού συγγραφέα με τη μουσική ηθογραφία «Ο βασιλιάς του χαλβά» σε μουσική Νίκου Χατζηαποστόλου.

Παράλληλα, προβάλλεται οπτικοακουστικό, φωτογραφικό και αρχειακό έντυπο υλικό.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αλέκος Σακελλάριος αναφέρεται στα πρώτα χρόνια της πορείας του ως θεατρικού συγγραφέα, περιγράφει στιγμιότυπα από τις συνεργασίες του στο θέατρο, στο θίασό του, ενώ μιλάει και για Έλληνες ηθοποιούς. Ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου αναφέρεται στο ξεκίνημα της καριέρας του και αφηγείται περιστατικά από την επαφή του με ανθρώπους του χώρου. Η συγγραφική του δράση απαριθμεί κατά τον ίδιο περί τα 200 θεατρικά έργα και 105 κινηματογραφικά σενάρια.

Παράλληλα, προβάλλεται οπτικοακουστικό, φωτογραφικό και έντυπο αρχειακό υλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα