Κέρκυρα: Θέμα δεματοποιητή για να άρουν την κινητοποίηση θέτουν οι κάτοικοι του Τεμπλονίου

12:03 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων. Νέα παρέμβαση χθες στο Τεμπλόνι από την Εισαγγελέα που ζήτησε από τους κατοίκους να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Σήμερα θα έχουν συνάντηση με φορείς του νησιού αλλά και με τον Δήμαρχο της Κέρκυρας, από τον οποίο θα θέσουν ως όρο για την επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ, ρητή δέσμευση ότι δεν θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής στο Τεμπλόνι.
Το θέμα της Κέρκυρας συζητήθηκε και στα Γιάννενα

χθες κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου των ΦΟΣΔΑ της χώρας. Αντιδράσεις από τους φορείς της Ηπείρου στη μεταφορά απορριμμάτων του Ιονίου στους υφιστάμενους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.
Υπέρ της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Μπάμπης Χαραλάμπους. Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να αναθέσει πανεπιστημιακή μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων χρησιμοποιούνται από εργοδότες στον τουρισμό τομέα ως δικαιολογία μη καταβολής των δεδουλευμένων με πρόσχημα τις αντιδράσεις ξένων τουριστικών πρακτόρων. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης ζητώντας τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα