Θ. Φωτίου: «Ως το τέλος του χρόνου ο νόμος πλαίσιο για τα Προνοιακά Ιδρύματα»

11:56 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πρόσφατα ψηφισθείσα επέκταση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ως το τέλος του χρόνου, ώστε 295 Δήμοι να συνεχίσουν να το εφαρμόζουν προς όφελος 150.000 οικογενειών αναφέρθηκε χθες από το Λασίθι η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 6ου Συνεδρίου «Επ’Αρωγή», που πραγματοποιείται από χθες στον Άγιο Νικόλαο, περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προνοιακά ιδρύματα και υπογράμμισε ότι η αποϊδρυματοποίηση θα γίνει με ανοικτή διαδικασία διαβούλευσης. Αναφερόμενη

στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα Προνοιακά Ιδρύματα, το χαρακτήρισε δαιδαλώδες και αδιαφανές. Διαβεβαίωσε δε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί σχέδιο για νόμο – πλαίσιο που θα προβλέπει κοινές αρχές διοίκησης, ελέγχου και συμμετοχής εργαζομένων και ωφελούμενων για όλα τα ιδρύματα, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. «Θα επιβάλλουμε τη δημοκρατία, τη συμμετοχή και τη διαφάνεια στα ιδρύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.(φωτ. 104fm.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα