Αντάμωμα Βερδικουσιωτών

11:40 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη θέση «Μαμαλή» θα λάβει χώρα και φέτος το Αντάμωμα των απανταχού Βερδικουσιωτών που θα γίνει την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 11 το πρωί. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Βερδικούσιας και εκ των διοργανωτών του ανταμώματος κα Μαίρη Τάκα απεύθυνε κάλεσμα σε Βεδρικουσιώτες και μη να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που γίνονται για όγδοη συνεχή χρονιά.

«Κάθε εποχή έχουμε διαφορετικές εκδηλώσεις, κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας. Την Κυριακή 3 Ιουλίου έχουμε το 8ο αντάμωμα Βερδικουσιωτών,

το διοργανώνουν οι τρεις σύλλογοι του χωρίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελίων, ο Σύλλογος Βερδικουσιωτών Λάρισας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικουσιωτών, με τη βοήθεια της κοινότητας, του δήμου Ελασσόνας και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Λάρισας.

Με τα χωριά γύρω μας, τη Σμόλια, τη Λογγά και όλα τα γύρω χωριά έχουμε τα ίδια ήθη και έθιμα, θα κάνουμε αναβίωση αυτών, θα έχουμε χορευτικά όλων των συλλόγων, φαγητό με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής όπου οι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα προσφέρουν το γάλα τους δωρεάν και θα έχουμε και την παραδοσιακή φουρφούρα, ζυμωτό ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο γεμισμένο με ντόπιο «ανιβατό» τυρί. Πριν τις το ξεκίνημα των εκδηλώσεων θα γίνει λειτουργία το πρωί στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και μετά θα αρχίσει το γλέντι, περιμένουμε όλο τον κόσμο στη Μαμαλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα