Κέρκυρα: Σε αναμονή της εξέτασης της πρότασης Υδραίου από το ΥΠ.ΕΣ.

11:31 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αμετακίνητοι παραμένουν οι κάτοικοι του Τεμπλονίου συνεχίζοντας για 17 ημέρα την κατάληψη του ΧΥΤΑ με τους όγκους των απορριμμάτων να σωρρεύονται στους δρόμους του νησιού.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαράσλειο, με τη συμμετοχή δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων και μετά από πρόταση της επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ Μερόπης Υδραίου.
Στη σύσκεψη αναλύθηκαν λεπτομερώς η κατάσταση και οι αιτίες που

οδήγησαν στη σημερινή κρίση στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε καλούνται οι κάτοικοι του Τεμπλονίου να άρουν την κατάληψη του χώρου προκειμένου να βοηθήσουν και στην αποκατάστασή του αλλά και στην άρση της αδιέξοδης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το νησί.

Κοινή ανακοίνωση

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:
«Η Κέρκυρα βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου, υγειονομικού και οικονομικού, με άμεση την προοπτική της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσής της.
Συζητήθηκαν όλες οι πιθανές προοπτικές και διατυπώθηκαν εναλλακτικές λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.
Τέθηκε από την παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΩΝ μια νέα πρόταση η οποία θα διερευνηθεί με το αρμόδιο υπουργείο για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι τεχνικά υλοποιήσιμη και άμεσα εφαρμόσιμη, ώστε να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης για το χρονικό διάστημα μέχρι την Ολοκληρωμένη Διαχείριση.
Αποτελεί κοινό τόπο και κοινή παραδοχή όλων ότι οι κάτοικοι του Τεμπλονίου πρέπει άμεσα να άρουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ και να επιτρέψουν:
Α. την εναπόθεση των απορριμμάτων
Β.

Keywords
Τυχαία Θέματα