Καλαμάτα: Αθώος 33χρονος που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια-Δηλώσεις του συνηγόρου του στην ΕΡΤ

10:34 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θεαματική ανατροπή είχαμε χθες, στην υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 84χρονης τον Φεβρουάριο του 2008 στο χωριό Μοναστήρι του Αετού Μεσσηνία. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Καλαμάτας, έκρινε -κατά πλειοψηφία- αθώο τον 33χρονο Αλβανικής καταγωγής, τον οποίο είχε πρωτοδίκως καταδικάσει δις ισόβια. Η αθωωτική απόφαση ελήφθη με ψήφους 5-2, κάτι που σημαίνει πως ο φάκελος της υπόθεσης με τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας, ξανανοίγει.

Να θυμίσουμε πως ο

κατηγορούμενος, τον καιρό της δολοφονίας, διέμενε μόνιμα στο Κοπανάκι, είχε εργαστεί στα κτήματα της γυναίκας και είχε καταδικαστεί πέρυσι το Δεκέμβριο από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε δις ισόβια για τη δολοφονία και τη ληστεία της 84χρονης η οποία βρέθηκε νεκρή από ασφυξία και χτυπημένη άγρια. Είχε συλληφθεί βάσει εντάλματος στο Μαυροβούνιο και είχε εκδοθεί στην Ελλάδα το 2015 και καταδικάστηκε λίγους μήνες μετά, παρά την αθωωτική πρόταση τότε του εισαγγελέα.
Πριν δύο χρόνια μάλιστα το ίδιο δικαστήριο, είχε αθωώσει και άλλον κατηγορούμενο- επίσης αλβανικής καταγωγής- για την ίδια υπόθεση ενώ ένας ακόμα ανήλικος Αλβανός που εφέρετο ως συνεργός τους έχει καταδικαστεί «ερήμην» σε 21 χρόνια κάθειρξης.

Δηλώσεις για την υπόθεση και την πρωτόγνωρη απόφαση της δικαιοσύνης, έκανε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αντώνης Κατσάς. Ο κ.Κατσάς, τόνισε πως «με την αθώωση του 33χρονου, αποκαταστάθηκε το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας μας καθώς το υπόβαθρο της υπόθεσης αυτής είναι ο ρατσισμός και η αχαλίνωτη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, που ανεξέλεγκτα καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικής τάξης, προκειμένου να κλείσουν άρον άρον τόσο σοβαρές υποθέσεις, αδιαφορώντας για δικαιώματα και υπολήψεις των απλών ταπεινών ανθρώπων, ιδιαίτερα εάν είναι αλλοδαποί, τσιγγάνοι και άλλες κατηγορίες αδύναμων και απροστάτευτων συμπολιτών μας.» Χαρακτήρισε μάλιστα «άψογη την ακροαματική διαδικασία του Εφετείου της Καλαμάτας κάτι που αποδεικνύει», όπως είπε πως «η δικαιοσύνη αν και τραυματισμένη σε πολλά επίπεδα, είναι ζωντανή και λειτουργεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα