Κέρκυρα: Προβληματίζει η απάντηση Τσιρώνη για το ΧΥΤΑ

14:14 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μόνη λύση για το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση επεσήμανε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας της Χ.Α Γ. Αιβατίδη για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Ο κος Τσιρώνης είπε επίσης πως και ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά

ως χώρος υποδοχής υπολειμμάτων καθώς δεν θα υπάρχουν στραγγίδια.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσιρώνη η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου επεσήμανε ότι ο υφυπουργός περιβάλλοντος δεν μπορεί να μην γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και υπογράμμισε ότι θα πρέπει η ΤΑ να πάρει άμεσα τη γενναία απόφαση να κλείσει οριστικά το ΧΥΤΑ Μέσης.
“Ο ΧΥΤΑ της λευκίμμης δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν είναι νόμιμος και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες” επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Αλεύχιμον Μαρία Κοντομάρη η οποία επεσήμανε ότι οι κάτοικοι έχουν ήδη στη διάθεση τους μελέτες τόσο του ΙΓΜΕ όσο και ιδιωτών επιστημόνων που αποδεικνύουν ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον υδροφόρο ορίζοντα σε περίπτωση που γίνει εναπόθεση απορριμμάτων.

Στο μεταξύ
Με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει το Σάββατο στις 10 το Περιφερειακό συμβούλιο με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ξεχωρίζει η Γνωμοδότηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου: Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα