Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων η 20η Νοεμβρίου

14:00 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αν και «επετειακού» χαρακτήρα η 20η Νοεμβρίου, αποτελεί σημαντική αφορμή για την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων, που στη χώρα μας οι συνέπειές τους είναι σημαντικές.

Όπως αναφέρει ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα: «Η Κυριακή 20 Νοεμβρίου είναι φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Όπως κάθε χρόνο απο το 2009 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του συλλόγου

μας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, επικεντρωμένες στο ζήτημα Δικαιοσύνη & Τροχαία Εγκλήματα. (Αναλυτικό πρόγραμμα σε επόμενη ανάρτηση μας).

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα είναι σύλλογος που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από μέλη οικογενειών που έχουν χάσει ανθρώπους τους σε τροχαίες συγκρούσεις. Εκατό περίπου οικογένειες συμμετέχουν σ αυτόν.

Έχοντας σαν πρόταγμα την αλληλεγγύη και όχι την συμπόνοια. Υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των θυμάτων και πρώτα απ όλα τη Μνήμη. Προτάσσοντας τα Πρόσωπα των Θυμάτων και όχι τις καμπύλες των στατιστικών. Διεκδικώντας Σεβασμό για τα θύματα των τροχαίων και όχι το να «ζήσουμε για να τους θυμόμαστε».

Απαιτώντας Δικαιοσύνη μαχόμενοι ενάντισ στην Αμνήστευση των τροχαίων εγκλημάτων».

Συνεχίζοντας ο σύλλογος (το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του), επισημαίνει πως: «Ο λόγος μας μάλλον «ξενίζει» αρκετούς. Είναι όλοι αυτοί που δεν τους ξενίζει το τρομερό ρεκόρ παραγωγής θανάτου και αναπηρίας στους ελληνικούς δρόμους.

Που θλίβονται βέβαια με ότι συμβαίνει αλλά…δεν μπορούν να δεχτούν πως το να σκοτώνεις η να τραυματίζεις βαριά έναν άνθρωπο οδηγώντας μεθυσμένος, παραβιάζοντας τα όρια ταχύτητος, παραβιάζοντας το κόκκινο, μιλώντας το κινητό δεν είναι τίποτα άλλο παρά απλώς αμέλεια. πως το να τοποθετείς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, να κατασκευάζεις επικίνδυνους δρόμους, να μην τους συντηρείς είναι επίσης απλώς αμέλεια.

Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να περιορίσουν τα όρια ταχύτητας, να μειώσουν τα όρια αλκοόλ στο αίμα για τους οδηγούς, να αφαιρούν την άδεια οδήγησης απο τους δράστες τροχαίων εγκλημάτων.

Είναι αυτοί που συνήθισαν να ζουν και προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να «ζήσουν» με την ιδέα (νόμο) πως το να εγκαταλείψεις έναν άνθρωπο τον οποίο τραυμάτισες δεν είναι δα και τίποτα φοβερό. Ένα απλό πλημμέλημα είναι…».

Σχετικές ειδήσεις: Προς συγκρότηση Διυπουργικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των τροχαίων

Keywords
Τυχαία Θέματα