Κέρκυρα: «Λίγοι φορείς στην διαβούλευση για τους υδρογονάνθρακες»

14:14 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή των φορέων στην Επιτροπή Διαβούλευσης για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Αυτό δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φοντάνας ο οποίος προήδρευσε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής. «Υπάρχει συμμετοχή αλλά όχι όση θα θέλαμε. Εκτιμούμε ότι το θέμα των υδρογονανθράκων αποτελεί ζήτημα που πρέπει να απασχολεί όλη την κοινωνία και τους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε

δε ότι είναι απαραίτητη η γνώμη των τουριστικών φορέων οι οποίοι πρέπει να πουν αν εκτιμούν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα ακόμη και χωρίς το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Η Περιφερειακή αρχή, πάντως από τη δική της πλευρά, τονίζει ο κος Φοντάνας, θα προτείνει θετική ψήφο στην Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους υδρογονάνθρακες, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει για το θέμα αυτό, το Σάββατο στο Αργοστόλι.

Θέτει όμως με ένταση ορισμένα ζητήματα από τα οποία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. Τα ζητήματα αυτά αφορούν κυρίως την ασφάλεια, τους ελέγχους και τη συμμετοχή των τοπικών αρχών. Ζητά τη θέσπιση δημόσιου φορέα ο οποίος θα έχει τη δύναμη να παρακολουθεί και να ελέγχει τη δράση των εταιρειών κολοσσών που θα κάνουν την εξόρυξη και να αντιμετωπίζει ζητήματα διακρατικού χαρακτήρα. Μάλιστα ζητά και την εμπλοκή των τοπικών φορέων της περιοχής μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα