Κέρκυρα: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την Ένωση

11:21 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μηνύματα για την αμετάκλητη Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και μάλιστα μέσα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ καθώς επίσης και μηνύματα προς τους Ευρωπαίους να πράξουν το καθήκον τους, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κέρκυρα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ήρθε στην Κέρκυρα προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 153η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου

με την Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης από το Δήμο Κέρκυρας και επίτιμος διδάκτορας από το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον της ώρα και των εταίρων μας να πράξουν το δικό τους» υπογράμμισε σε όλες τις ομιλίες του.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στην ομιλία του κατά την ανακήρυξη του ως Επίτιμου Δημότη Κέρκυρας. Η Κέρκυρα, ανέφερε, «μου δίνει ξανά την ευκαιρία να τονίσω ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει επιλέξει, οριστικά και αμετάκλητα, τον ευρωπαϊκό της δρόμο – και μάλιστα μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωζώνη – αλλά και είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει κατά την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και την μετουσίωση της σε πράξη μέσα από μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βασισμένη στις θεσμικές αντηρίδες της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.»

Το ίδιο επανέλαβε αναφερόμενος στον Ιωάννη Καποδίστρια υπογραμμίζοντας όχι μόνο την ιδιότητα του «ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας αλλά και ως πραγματικός Ευρωπαίος».
Επίσης μιλώντας για την Κέρκυρα ανέφερε: «Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Κέρκυρα, μέσα από την διαδρομή της, πρέπει δικαίως να απονεμηθεί ο τίτλος του τόπου που παρακολούθησε με εντυπωσιακή συνέπεια και συνεισφορά τόσο τη γέννηση της ιδέας της Ευρώπης όσο και την σύγχρονη πορεία των Ευρωπαϊκών Θεσμών.»

Keywords
Τυχαία Θέματα