Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

11:18 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης, στο Ηράκλειο, τιμήθηκε χθες η 76η επέτειος από τη Μάχη.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη έπαρση των σημαιών των τεσσάρων συμμαχικών Κρατών, Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας στο Μνημείο, ενώ ακολούθησε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό

Ναό του Αγίου Μηνά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης που διοργανώνουν ο δήμος Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον ιστορικό ερευνητή Κωστή Μαμαλάκη στην έκθεση που φιλοξενεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, επισκέψιμη ως τις 30 Μαΐου θα είναι και η έκθεση ενθυμημάτων της Μάχης της Κρήτης, με φωτογραφικό υλικό και μεταφρασμένα κείμενα από τα αρχεία του Φράιμπουργκ που σώζονται σε ειδική συλλογή της Βικελαίας.
Εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στον Αντώνιο Γρηγοράκη ή Σατανά, αρχηγό της Αντάρτικης Ομάδας του Κρουσώνα θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, και των δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα