Συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές θαλάσσιες περιοχές

11:07 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ευρωπαϊκές στρατηγικές στις θαλάσσιες περιοχές της Ευρώπης ήταν το θέμα του θεματικού εργαστηρίου, που συνδιοργάνωσαν οι Περιφέρειες Κρήτης, Εμίλια Ρομάνα της Ιταλίας και Πομόρσκι της Πολωνίας, στο ετήσιο διήμερο συνέδριο «Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας», το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πουλ της Αγγλίας.
Η Περιφέρεια Κρήτη, που συμμετέχει κάθε χρόνο στο συνέδριο, φέτος εκπροσώπησε, μαζί με άλλες δύο Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειών

για την Έρευνα και Καινοτομία ERRIN (European Regions Research and Innovation Network-www.errin.eu). Από κοινού συντονίζουν τη Θεματική Ομάδα του Δικτύου για την Γαλάζια Ανάπτυξη. Επίσης παρουσίασε τη δράση της και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα από την Μακροπεριφεριακή Στρατηγική της Αδριατικής Ιονίου (EUSAIR).
Η διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των εργασιών του Δικτύου ERRIN στην Περιφέρεια Κρήτης, Ελένη Χατζηγιάννη, παρουσίασε στο Θεματικό Εργαστήριο το σύνολο των Ευρωπαϊκών Στρατηγικών για τις Θαλάσσιες Περιοχές στην Ευρώπη, αλλά και την εμπειρία και τις προοπτικές για την Κρήτη από την αξιοποίηση των θεματικών προτεραιοτήτων της Στρατηγικής Αδριατικής Ιονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα