Κέρκυρα: Αφιβολίες του ΤΕΕ για το χρόνο έλευσης του δεματοποιητή

13:33 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν πείθεται το ΤΕΕ Κέρκυρας ότι ο δεματοποιητής των απορριμμάτων θα είναι έτοιμος σε 2 μήνες όπως έχει υποσχεθεί η Δημοτική αρχή, στους κατοίκους του Τεμπλονίου.

Αυτό δήλωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του ΤΕΕ Νίκος Τρίαντος. To TEE επιμένει ότι η λύση

είναι το εργοστάσιο κομποστοποίησης και η ανακύκλωση στην πηγή, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των σκουπιδιών. Όμως σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ ότι το πρόβλημα πλέον δεν είναι η αναζήτηση λύσης. Είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάληψη δράσεων που οδηγούν στο να μας ξεπερνάει η πραγματικότητα.
Ο κος Τρίαντος σημείωσε ότι η λύση της μεταφοράς των απορριμμάτων στα Γιάννενα απαιτεί προυποθέσεις που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Δηλαδή, απαιτείται να έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ιωαννίνων, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμη. Να δημιουργηθούν σταθμοί μεταφόρτωσης στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας και να υπάρξει ειδικό πλοίο για τη μεταφορά τους. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπαρξει θετική γνώμη για τις προυποθέσεις αυτές, αν συνυπολογίσει κανείς την παράμετρο του συνδυασμού της μεταφοράς των απορριμμάτων με την τουριστική λειτουργία των λιμανιών της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ. Αφού εξασφαλιστούν αυτές οι προυποθέσεις η τοπική κοινωνία θα πρέπει να μελετήσει και την παράμετρο του κόστους η οποία σίγουρα θα είναι ακριβότερη λύση απο την διάθεση των σκουπιδιών εντός της Κέρκυρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα