Καβάλα: Εξιτήριο για τους διασωθέντες μετανάστες

14:08 17/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις διαδρομές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας των δύο Σύριων, από τους 15 διασωθέντες, ερευνά η αστυνομία καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τους διακινητές.

Ήδη από σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι περισσότεροι από αυτούς. Ένας κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει για νοσηλεία. ΜΚΟ από τη περιοχή φρόντισαν να τους προμηθεύσουν με ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Δυστυχώς για τέσσερις άλλους μετανάστες η βοήθεια

έφθασε αργά αφού έχασαν τη ζωή τους από την εξάντληση και την υποθερμία.

Το ταξίδι τους εικάζεται ότι ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό τη Μυτιλήνη. Σ’ αυτό επέβαιναν 19 οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι άντρες μεταξύ 20-40 ετών οι περισσότεροι από το Μπαγκλαντές και ορισμένοι από το Ιράκ, το Πακιστάν και τη Συρία.

Λόγω των ανέμων η λέμβος παρασύρθηκε προς το Θρακικό πέλαγος. Τότε ενημερώθηκαν οι αρχές για το περιστατικό. Κινητοποιήθηκε το λιμενικό ενώ κλήθηκε και ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Τελικά εντοπίστηκαν από σκάφος του λιμενικού Αλεξανδρούπολης τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή δεκατέσσερα ναυτικά μίλια ανατολικά της Θάσου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καβάλας, απ’ όπου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο όπου άλλωστε διαπιστώθηκε ο θάνατος των τεσσάρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα