Βόλος: «Το σχολείο να βλέπει τη διαφορετικότητα ως πλούτο και όχι ως απειλή»

13:36 17/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί, Παιδεία, ελευθερία είναι επίκαιρα και εξακολουθούν και σήμερα να εμπνέουν τους εργαζόμενους και τους νέους ανθρώπους είναι το μήνυμα που έστειλαν σήμερα εκπρόσωποι φορέων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Μήνυμα αλληλεγγύης, έστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Μαγνησίας Απ. Μούσιος, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ένα σχολείο ανοιχτό στον κοινωνία, που θα χωράει όλα τα παιδιά, όλες τις γνώσεις και όλα τα όνειρά

τους, ένα σχολείο που θα βλέπει τη διαφορετικότητα ως πλούτο και όχι ως απειλή, που θα διδάσκει και θα καλλιεργεί ότι ενώνει και όχι ότι διχάζει ανθρώπους. Έδωσε με αυτό τον τρόπο την καλύτερη απάντηση σε συναδέλφους του αλλά και γονείς στην περιοχή Σέσκλο που δεν δέχονται να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε.

«Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό σύμβολο των γενεών που αγωνίστηκαν και της σημερινής γενιάς. Είναι η ζώσα παρακαταθήκη του λαού μας, που μας καθοδηγεί, μας εμπνέει σε νέους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί, Παιδεία, ελευθερία είναι επίκαιρα και εξακολουθούν και σήμερα να εμπνέουν τους εργαζόμενους και τους νέους ανθρώπους» επισήμανε ο κ. Μούσιος.

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο και όσο υπάρχουν μνημόνια τα προβλήματα της Παιδείας θα εντείνονται και ο αγώνας πρέπει να είναι αδιάλειπτος για μια Παιδεία για όλα τα παιδιά, όπως την οραματίζονται οι εκπαιδευτικοί τόνισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ζητώντας μόνιμους διορισμούς, ενώ λέμε όχι στην συρρίκνωση και συγχώνευση σχολείων», δήλωσε η κ. Τσιτούμη που πρόσθεσε ότι για τις 24 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ και πρέπει να υπάρξει συστράτευση.

«Οι αγώνες που δόθηκαν τότε, έχουν μεγάλο συμβολισμό για τους αγώνες που δίνονται σήμερα, που ο Ελληνικός λαός δέχεται ανελέητη επίθεση, τόσο στα οικονομικά, όσο και σε θέματα δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος.

Από την πλευρά του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κίτσιος επισήμανε την ανάγκη να διδασκόμαστε από τα μηνύματα εκείνης της εποχής και να χαράζουμε το μέλλον.

Τέλος ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να πει όχι στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν φέρει τη ζωή, την καθημερινότητα και την εργασία σε άθλιες συνθήκες. «Το «Ψωμί – Παιδεία» είναι επίκαιρο στο κομμάτι των νέων που αφήνουν την Ελλάδα και ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για να μπορέσουν να βρουν εργασία και στους εργαζόμενους που καθημερινά βλέπουν να χάνουν τη δουλειά τους. Ας ορθώσουμε επιτέλους το ανάστημά μας», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα