Καλαμάτα: Ο Παναγιώτης Νίκας για το «Ανοιχτό Θέατρο» στην ΕΡΤ

12:13 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το καλοκαίρι του 2018 πρόκειται να παρουσιαστούν οι πρώτες εκδηλώσεις στο νέο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Η κατασκευή του εν λόγω θεάτρου, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του

ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και όπως επεσήμανε ο κ. Νίκας, το θέατρο θα έχει 1.800 – 2.000 θέσεις καθημένων θεατών, χωροθετείται στο φυτώριο του Δήμου Καλαμάτας, το κοίλο του θα είναι στραμμένο προς το Κάστρο και ο προϋπολογισμός του, ανέρχεται σε 998.000 ευρώ.
Ο κ. Νίκας τόνισε πως το έργο είναι εξόχως αναγκαίο για την πόλη, προκειμένου να είναι δυνατόν να οργανώνονται ανταποδοτικές εκδηλώσεις, επομένως αυτό να είναι ελκυστικό για τα καλλιτεχνικά σχήματα και, επίσης, γιατί το θέατρο του Κάστρου δεν μπορεί, πλέον, να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες της Καλαμάτας για θερινές εκδηλώσεις. Ο συγκεκριμένος χώρος επελέγη, γιατί είναι στην «καρδιά» της πόλης, έχει εύκολη προσβασιμότητα και εκατοντάδες θέσεις για στάθμευση οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα