Μηνύματα για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης

12:10 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την ανάγκη ν’ απομονωθούν οι ακραίες φωνές, που καλλιεργούν το φανατισμό και διχάζουν τους λαούς, έκανε λόγο, με αφορμή την επέτειο της Ενσωματώσεως, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Οι λαοί, ανέφερε, θέλουν να ζουν ειρηνικά», προσθέτοντας ότι στη Δωδεκάνησο, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν με ειρήνη και αγάπη.

«Πρέπει, είπε, να απομονωθούν οι εθνικιστικές φωνές που δηλητηριάζουν τους λαούς και καλλιεργούν το μίσος».

Ερωτηθείς για την απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης από

τον εορτασμό, ο κ. Κρεμαστινός υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είναι παρών είτε ο πρωθυπουργός, είτε κάποιος υπουργός, σημειώνοντας ότι η Φώφη Γεννηματά ήρθε στη Ρόδο για να τιμήσει την επέτειο.

Μάνος Κόνσολας

Στην ανάγκη να υπάρξει εθνική ομοψυχία στη δύσκολη συγκυρία, αναφέρθηκε στο μήνυμά του, ο βουλευτής της Ν.Δ Μάνος Κόνσολας.

Χαρακτήρισε τη μέρα ιστορική, ενώ καυτηρίασε την απουσία της κυβέρνησης από τις εκδηλώσεις, λέγοντας ότι θα περίμενε να είναι παρούσα.

Δημήτρης Γάκης

«Συγγνώμη» από το Ροδιακό λαό, για την απουσία της κυβέρνησης από τις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση, ζήτησε εμφανέστατα απογοητευμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

«Ενώνω τη φωνή μου, με τη φωνή διαμαρτυρίας των πολιτών για την απουσία της κυβέρνησης από τις εκδηλώσεις. Όσο δύσκολες και αν είναι οι διαπραγματεύσεις, θα έπρεπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης να είναι εδώ».

Ο βουλευτής σημείωσε, ωστόσο, ότι η Βουλή ανακήρυξε το 2017 ως έτος Δωδεκανήσου για να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον της πολιτείας για τα νησιά.

Αναφερόμενος στην επέτειο, τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε καμία άλλη σημαία πέρα από την ελληνική, να εμφανιστεί στον τόπο μας.

Φωτογραφίες: Φίλιππος Φιλίππου

Keywords
Τυχαία Θέματα