Παρουσίαση βιβλίων Ρώσων συγγραφέων στη Θεσσαλονίκη

12:06 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία σε συνεργασία με την Ένωση Ρώσων Συγγραφέων, το Γενικό Προξενείο Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και τον Γενικό Πρόξενο Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbakov σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίων τριών βραβευμένων Ρώσων συγγραφέων

το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 13:00 στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» Δημ. Γούναρη 39, στην Καμάρα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbakov, και ο κ. Γκαμπαερίδης Κωνσταντίνος, σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για τα έργα θα μιλήσουν οι:

Evgeny Vodolazkin, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, μέλος του Ινστιτούτου Ρώσικης λογοτεχνίας (Pushkin house), κάτοχος του σπουδαιότερου βραβείου ρώσικης λογοτεχνίας «Big book». Θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Laurus» (Δάφνη-«Лавр»)

Valery Popov, συγγραφέας, κάτοχος του λογοτεχνικού βραβείου της ρώσικης κυβέρνησης και πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Αγίας Πετρούπολης. Θα παρουσιάσει το βιβλίο του «From Pushkin to Brodsky» (Από τον Πούσκιν στον Μπρόντσκι-«От Пушкина к Бродскому»)

Yevgeny Lukin, ποιητής, διευθυντής στο «House of the writer» της Αγίας Πετρούπολης (head of the delegation). Θα παρουσιάσει συλλογή ποιημάτων του «Favorites. Verses, poems, translations» (Αγαπημένα. Στοίχοι, ποιήματα, μεταφράσεις.-«Избранное. Стихи, поэмы, переводы»).

και Vladimir Malyshev, μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Ρωσίας (παράρτημα Αγ. Πετρούπολης), πρόεδρος του βιβλιοπωλείου «Main writer’s Bookshop». Θα μιλήσει για τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας.

Στο τέλος των παρουσιάσεων, οι συγγραφείς θα δεχτούν ερωτήσεις από το κοινό και θα υπογράψουν τα βιβλία τους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του έτους ελληνορωσικής φιλίας και της συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία και τον Σύλλογο Λογοτεχνών της Αγίας Πετρούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα