Καλαμάτα: Κάτοικοι και φορείς αντιδρούν στο ενδεχόμενο λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία

10:26 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Γενικεύεται η αντίδραση κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας απέναντι στο ενδεχόμενο λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία, καθώς το ζήτημα αυτό (που είχε και πριν ένα περίπου χρόνο απασχολήσει την τοπική κοινωνία) φαίνεται να ανακινείται και πάλι με το φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να βρίσκεται προς υπογραφή στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Επαμεινώνδας Βουδούρης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ

Καλαμάτας, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να συνυπογράψουν μαζικά το υπόμνημα – διαμαρτυρία το οποίο είχε συνταχθεί πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν το θέμα είχε έρθει και πάλι στην επιφάνεια, σημειώνοντας πως ο ίδιος θα θέσει το θέμα και στην προγραμματισμένη για αύριο (Παρασκευή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να διατυπωθεί συγκεκριμένα η θέση του Σώματος.
Όπως τόνισε ο κ.Βουδουρης η σχεδιαζόμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στις περιοχές «Καρτελάς, Αγ. Κωνσταντίνος, Μαύρη Λίμνα, Αγ. Γεώργιος», είναι εγκληματική και αντιστρατεύεται τους δύο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής, που είναι ο αγροτικός και ο τουριστικός τομέας. Θύμισε επίσης τις παλιότερες αρνητικές γνωμοδοτήσεις για το θέμα, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, όσο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα