Ισχυρό κύμα χιονιά πλήττει τη Μαγνησία

18:12 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ισχυρό κύμα χιονιά πλήττει τη Μαγνησία με το χιόνι να “πνίγει” ορισμένες περιοχές ενώ με μεγάλη δυσκολία διατηρείται προσβάσιμο το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και η εθνική οδός στο κομμάτι της μέσα στη Μαγνησία. Δυνατότερο κύμα αναμένεται από τις έξι το απόγευμα και για τρεις ώρες στη δυτική Μαγνησία όπου πέφτει αυτή την ώρα και το μεγαλύτερο βάρος του αποχιονισμού. Σε όλο το νομό επιχειρούν 40 μηχανήματα και όλοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας.

Η αντιπεριφερειάρχης

Μαγνησίας επισημαίνει ότι οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και θα πρέπει όλοι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Πολλές ήταν οι περιπτώσεις απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων σε ποιμνιοστάσια που κλήθηκε να συμβάλλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού στους δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Στην πόλη του Βόλου χιονίζει από τις έξη το πρωί ακατάπαυστα και ανοιχτές είναι οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ενώ περίπου 40 μηχανήματα επιχειρούν σε μια προσπάθεια να μην κλείσει κάποιος βασικός δρόμος. Αλάτι μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες από το δημαρχείο του Βόλου και από τα κοινοτικά καταστήματα στις περιφερειακές ενότητες.

Με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τα προβλήματα της υπερκατανάλωσης νερού να εμφανίζονται και πάλι η ΔΕΥΑΜΒ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει από νωρίς σήμερα το απόγευμα σε μείωση της πιέσεως του νερού, προκειμένου να προστατεύσει τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και των δεξαμενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα