Πρόβλημα στην επέκταση συμβολαίου του Μέσι

Η Μπαρτσελόνα έχει αμφιβολίες για το αν μπορεί να προσφέρει – χωρίς να παραβιάζει τους κανονισμούς – ένα συμβόλαιο στον Λιονέλ Μέσι που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του και για αυτό έχει παγώσει προς το παρόν τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του.

Τα παραπάνω άφησε να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος των «μπλαουγκράνα», Όσκαρ Γκράου, στο συνέδριο «Forum Europa».

Για την επέκταση του συμβολαίου

του που διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ο Αργεντινός σταρ πιθανόν να θέλει να αυξήσει τις απολαβές του, που τώρα υπολογίζονται στα 22 εκατ. ευρώ ετησίως (μετά φόρων).

Αν λάβει κανείς υπόψη του πως οι δύο παρτενέρ του, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες, έχουν ήδη ανανεώσει ως το 2021 έναντι 25 εκατ. ευρώ ετησίως ο καθένας, είναι λογικό ο Αργεντίνος να ζητά τουλάχιστον το ίδιο ποσό.

Σύμφωνα με τον Γκράου, όμως, «η Μπαρτσελόνα πρέπει να αναλύσει την κατάσταση με ψυχραιμία και κοινή λογική. Η Μπάρτσα δεν μπορεί να υπερβεί το 70% του προϋπολογισμού της σε μισθούς (σ.σ. αυτό προβλέπει ο κανονισμός της ισπανικής λίγκας), οπότε πρέπει να φροντίσουμε να «βγαίνουν» τα νούμερα».

Πιθανές λύσεις είναι η περαιτέρω αύξηση των εσόδων, είτε η πώληση κάποιων παικτών, που θα αφήσει περισσότερο χώρο στο μισθολόγιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Λιονέλ Μέσι.

Σημειώνεται ότι ο φετινός προϋπολογισμός της Μπαρτσελόνα ανέρχεται στο ποσό-ρεκόρ των 695 εκατ. ευρώ, όμως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της «Global Sports Salary Survey», ο μέσος ετήσιος μισθός των ποδοσφαιριστών της πλησιάζει τα 7,5 εκατ. δολάρια (περίπου 7 εκατ. ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα