Kλειστά τα σχολεία την Πέμπτη σε όλη την Ξάνθη

17:54 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμφώνα με την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη, οι Δήμοι κατά τόπους θα αποφασίσουν για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων από την Πέμπτη, μετά την ύφεση που παρουσιάζει ο καιρός έλεγε η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε νωρίς το πρωί που είχαμε ήπιες καιρικές συνθήκες

Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει:
Σε συνέχεια της υπ’αρ.10/10-1-2017 απόφασής μας περί διακοπής μαθημάτων στο σύνολο των σχολικών μονάδων της ΠΕ Ξάνθης λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, ενημερώνουμε

ότι, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες πλέον διαφοροποιούνται από δήμο σε δήμο, από αύριο Πέμπτη 12/1/2017 τη σχετική μέριμνα επί του θέματος θα έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το αρθρ.94 του Ν.3852/2010.

Αλλά σχεδία όμως είχε ο καιρός και η νέα πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε από τις 11 το πρωί στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει σκεπάσει τόσο την πόλη όσο και τον υπόλοιπο νομό σε ελάχιστο χρόνο.
Μετά και την επιδείνωση του καιρού οι Δήμαρχοι με αποφάσεις τους αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην επικράτεια των Δήμων τους. Κλειστά θα είναι την Πέμπτη 12/1 τα σχολεία στους Δήμους Ξάνθη Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου. Ειδικότερα στον Τόπειρου η απόφαση προβλέπει ότι τα σχολεία στο Δήμο θα είναι κλειστά ΚΑΙ την Παρασκευή 13/1

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης θα εξακολουθήσουν και αύριο να λειτουργούν κανονικά για την διευκόλυνση των εργαζομένων γονέων και των πολιτών.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς καθώς οι δρόμοι παρουσιάζουν η ολισθηρότητα με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί και αρκετές ελαφρές συγκρούσης λόγω της ολισθηρότητας μέσα στην πόλη. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στους μικρότερους δρόμους μέσα στην πόλη και στο επαρχιακό δίκτυο έξω από αυτήν. Η Αστυνομία της Ξάνθης συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες και κίνηση με αλυσίδες. Ειδικότερα στην Παλιά πόλη λόγω της έντονης κλίσης αλλά και του πλακόστρωτου, η οδήγηση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή. Στα σημεία που ο Δήμος είχε ρίξει αλάτι, η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά η διαρκής χιονόπτωση εντείνει τα προβλήματα.
Εξαιτίας του καιρού αναβλήθηκε και ο αγώνας Κυπέλλου Ξάνθης-ΟΦΗ

Στην ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης ισχύει η υποχρέωση κίνησης μόνο με αλυσίδες οπού υπάρχουν αρκετά προβλήματα
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ, ακόμη και με τις αλυσίδες οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο Δήμος έχει αποσύρει τα μηχανήματα και τις αλατιέρες από μερικά σημεία και θα επαναλάβει τις προσπάθειες μόλις σταματήσει και πάλι το χιόνι οπού σε ορισμένες περιοχές έχει φτάσει τους 30 πόντους. Επάρκεια σε αλάτι υπάρχει, και διακοπές ρεύματος στους οικισμούς δεν υπήρχαν όπως αναφέρει.

Η Εγνατία αλλά και η εθνικοί δρόμοι από Ίασμο και Πόρτο Λάγος προς Κομοτηνή είναι ανοιχτοί, συνίσταται όμως ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις για τον καιρό η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ ενώ τα ξημερώματα η θερμοκρασία θα βρεθεί και πάλι αρκετά κάτω από το μηδέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα