Η «κρυμμένη όψη» της παρισινής κληρονομιάς έρχεται στο φως

17:15 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου, θα επιτραπεί η πρόσβαση, στους πολίτες, σε εκατό σημεία στο Παρίσι και στα περίχωρα της Γαλλικής πρωτεύουσας, που μέχρι σήμερα παρέμεναν κλειστά ή με απαγορευμένη είσοδο για το κοινό.

Ένα εργοστάσιο, ένας εκθεσιακός χώρος του 18ου αιώνα, κήποι, εργαστήρια τέχνης, ιστορικοί τόποι, ένα εργαστήριο καταγραφής μουσικής, μια μασονική στοά αλλά και το εργαστήριο ενός δημοφιλούς μουσείου κέρινων ομοιωμάτων είναι μόνο μερικοί από το χώρους που θα περιμένουν Γάλλους, τουρίστες και άλλους περαστικούς να γνωρίσουν και άλλες, λιγότερο γνωστές, «γωνιές» της πόλης του

φωτός.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται για 6η χρονιά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Παρίσι, κρυμμένη όψη», και συγκεκριμένα θα επιτρέψει σε περίπου 10.000 ενδιαφερόμενους, να περάσουν τις πόρτες δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων ή να βρεθούν σε σημεία που μέχρι πρότινος δεν είχαν εξερευνήσει ή έχουν επισκεφτεί σπάνια.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για μια περιήγηση, μέσα από στην ιστοσελίδα parisfacecachee.fr. Αυτή τη χρονιά, για λόγους ασφαλείας, οι κρατήσεις θα γίνονται ονομαστικά και η είσοδος στους χώρους προς περιήγηση θα πραγματοποιείται με την επίδειξη ταυτότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα