Η ώρα του μεγάλου τελικού για την Ελπίδα Σκουτάρεως

00:14 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ραντεβού με την ιστορία έχει το Σάββατο 20 Μαΐου στις 15:00 η Ελπίδα Σκουτάρεως που θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος στο γήπεδο των Σπάτων με αντίπαλο τον Ηρόδοτο.

Η κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Σερρών γίνεται η πρώτη Σερραϊκή ομάδα που θα αγωνιστεί σε τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος και ταξιδεύει το πρωί της Παρασκευής για την Αθήνα με την ελπίδα να τοποθετήσει το κύπελλο στην τροπαιοθήκη της. Το ευχάριστο

για την Ελπίδα Σκουτάρεως είναι ότι με τη συμμετοχή της στον τελικό έχει εξασφαλίσει και το εισιτήριο για τη Γ εθνική κατηγορία αφού ο αντίπαλος της, ο Ηρόδοτος το πέτυχε αυτό από το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου (έχει κατακτήσει το νταμπλ).

Αλέξης Γκράτσιος: «Στόχος η κατάκτηση του κυπέλλου»

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Αλέξης Γκράτσιος πιστεύει ότι η Ελπίδα Σκουτάρεως μπορεί να τα καταφέρει και στον τελικό αφού μέχρι τώρα είχε να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους. Ο Αλέξης Γκράτσιος είπε στην ΕΡΤ Σερρών «Ο πρώτος στόχος από αυτά που είχε οριοθετήσει η διοίκηση της ομάδας ήταν η άνοδος στη Γ εθνική, φυσικά την άνοδο στη Γ εθνική την περιμέναμε μέσα από το πρωτάθλημα, ήρθε από το κύπελλο Ερασιτεχνών, ο επόμενος στόχος σίγουρα είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Ηρόδοτος είναι μια καλή ομάδα όπως και το Κερατσίνι ήταν πολύ καλή ομάδα και οι προηγούμενες ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν καλές ομάδες. Εμείς θα κάνουμε ότι το καλύτερο, προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα, τα παιδιά θα βγάλουν και πάλι το πάθος και την αγωνιστικότητα τους που χρειάζεται για να κατακτήσουμε το κύπελλο».


Ηλίας Εγγονίδης: «Πάμε να το χαρούμε»

«Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι γιορτή για εμάς» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής της Ελπίδας Σκουτάρεως Ηλίας Εγγονίδης τονίζοντας ότι «η συμμετοχή σε έναν τέτοιο τελικό είναι μεγάλη υπόθεση. Θα πάμε να το χαρούμε, εύχομαι να καταφέρουμε να σηκώσουμε και το κύπελλο». Ο Σάκης Γκόγκας είπε στην ΕΡΤ Σερρών : «Από τη στιγμή που φτάσαμε στον τελικό νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Θέλουμε μόνο τη νίκη. Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, ο Ηρόδοτος διαθέτει πολύ καλό σύνολο, γνωρίζω κάποιους ποδοσφαιριστές αλλά εμείς θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε το κύπελλο στις Σέρρες». Η συμμετοχή του Δημήτρη Στεφανίδη θεωρείται αμφίβολη με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών για τον αγώνα του Σαββάτου είπε: «Είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι, γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοι έχουν μια πολύ καλή ομάδα, θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί διεξάγεται μια ώρα που θα έχει ζέστη και ίσως τους ευνοεί περισσότερο γιατί έχουν τέτοιες θερμοκρασίες στην Κρήτη και οι δύο ομάδες δεν έχουν άγχος αλλά θέλουμε το κύπελλο για το γόητρο». Στο απουσιολόγιο του Ηλία Εγγονίδη θα είναι και ο Σάκης Δίγγας που είναι τραυματίας και θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την κερκίδα. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με το Κερατσίνι Δημήτρης Καστανιώτης θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της ομάδας.

Με 12ο παίκτη τον κόσμο

Η Ελπίδα Σκουτάρεως θα έχει στο πλευρό της τον… 12ο παίκτης της που είναι ο κόσμος της ομάδας. Η διοίκηση του συλλόγου έχει ναυλώσει δέκα λεωφορεία κι όσοι επιθυμούν μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Αθήνα (η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στις 6:00 π.μ. από την πλατεία του χωριού).

Δημήτρης Τριβιζαδάκης: «Να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι»

Ο βοηθός του κ. Βασιλειάδη στην τεχνική ηγεσία του Ηροδότου, ο Δημήτρης Τριβιζαδάκης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών: «Ο Ηρόδοτος είναι ένα ιστορικό σωματείο και μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος που εργάζομαι σε αυτήν την ομάδα. Φέτος καταφέραμε με πολύ δουλειά να κατακτήσουμε πρωτάθλημα, κύπελλο και να φτάσουμε στον τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών. Προσωπικά θέλω να δω έναν καλό αγώνα, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, πάνω από όλα να το ευχαριστηθούν οι παίκτες. Σίγουρα είναι τιμή και για τις δύο ομάδες που βρέθηκαν στον τελικό. Θεωρώ ότι θα κερδίσει ο καλύτερος αλλά το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Είναι πολύ καλό ότι και οι δύο ομάδες έχουν καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Ευχόμαστε να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Άλλωστε Κρητικοί με τους Μακεδόνες είμαστε αδέλφια. Ο Ηρόδοτος έχει μεγάλη δυναμική και πολλοί φίλαθλοι θα βρεθούν στο πλευρό του αν και δυσκόλεψαν τα πράγματα λίγο με τις απεργίες στα δρομολόγια των πλοίων. Γνωρίζουμε ότι η Ελπίδα Σκουτάρεως είναι μια πολύ καλή ομάδα και γνωρίζω το επίπεδο του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, άλλωστε ως προπονητής και της Μικτής ομάδας Νέων της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου αντιμετώπισα την Ε.Π.Σ. Σερρών στον τελικό. Το Σερραϊκό ποδόσφαιρο είναι σε άνθηση. Εμείς στην ομάδα μας έχουμε καταφέρει με τον προπονητή κ. Βασιλειάδη να «παντρέψουμε» την εμπειρία και την ποιότητα των παικτών».

Ο Ηρόδοτος είναι πρώτος στη βαθμολογία της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Ηρακλείου με 102 βαθμούς έχοντας πετύχει 108 γκολ ενώ σε 38 αγώνες έχει δεχτεί μόνο 12 γκολ!!!

Τα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες για να φτάσουν στον τελικό είναι:

1η ΦΑΣΗ

1ος όμιλος

1η αγωνιστική
1. Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως 0-1
2. ΑΕ Διδυμοτείχου – ΓΣ Προσοτσάνης 4-0
3. Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-4

2η αγωνιστική
4. ΑΕ Διδυμοτείχου – ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-0

3η αγωνιστική
Ελπίδα Σκουτάρεως – ΑΕ Διδυμοτείχου 3-1

9ος όμιλος

2η αγωνιστική
1. Ερασιτέχνες Πλατανιά – Ηρόδοτος 0-7
2. Επισκοπή – ΟΦ Ιεράπετρας 2-4πεν.

3η αγωνιστική
Ηρόδοτος – ΟΦ Ιεράπετρας 1-0

2η ΦΑΣΗ

ΑΕ Λευκίμμης – Τριγλία 1-0

3η ΦΑΣΗ

Ηρόδοτος – ΑΕ Λευκίμμης 3-0
Αστέρας Βλαχιώτη – Φωκικός 1-0
Καλαμάτα – Κερατσίνι 0-1
Ελπίς Σκουτάρεως – ΓΣ Αλμυρού 3-0

4η ΦΑΣΗ

Ελπίς Σκουτάρεως – Κερατσίνι 3-0 πεν.
Ηρόδοτος – Αστέρας Βλαχιώτη 2-0

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ελπίς Σκουτάρεως – Ηρόδοτος

Keywords
Τυχαία Θέματα