Τσίπρας: Η ΝΔ καταστροφολογεί χωρίς να έχει προτάσεις (video)

23:10 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτοεγκλωβισμένος στην στρατηγική του ψευδοπροφήτη. Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει προτάσεις, αλλά στρατηγική της είναι η καταστροφολογία και πως οι προβλέψεις της θα διαψευστούν. Οδεύουμε μετά από 7 χρόνια σε έξοδο από την επιτροπεία και η συμφωνία θα περιλαμβάνει και το χρέος,

είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως «δεν έφερε τίποτα καινούργιο στα επιχειρήματα που εδω και καιρό αναπαράγει παρά την υπεροπλία που έχει στα συστημικά μέσα επικοινωνίας».
«Η υπεροπλία αυτή δεν αρκεί, γιατί η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Θέλει και μυαλό και ψυχή η πολιτική» σημείωσε και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών. Γιατί τον Μάιο του 2019, που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο, αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο «τζάμπα μάγκας», λέγοντας: ακούστηκε από την παράταξή σας πρώτα, όχι από εμάς» και προσέθεσε:
«Με κατηγορείτε διαρκώς και εσκεμμένα συγκρίνοντας δηλώσεις μου. Όταν αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε αφήγημα -καθώς οδηγηθήκαμε σε εκβιασμό και δεν υπολογίσαμε ότι οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη- πήραμε μια απόφαση που είχε ένα ηθικό βάρος που δεν μπορείτε να κατανοήσετε. Πήγαμε στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
«Εμείς όταν χτυπήσαμε σε τοίχο πήγαμε στον λαό κι αυτός επέλεξε εμάς», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: Αντιθέσεις και κόντρες στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε (live + video)

Κ.Μητσοτάκης: Σε αποικία λιτότητας μετατρέπεται η πατρίδα μας

Keywords
Τυχαία Θέματα