Η μαγεία της κινεζικής μουσικής στο Μέγαρο

09:11 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra), για μία και μοναδική συναυλία, υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Την Ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Zhang Zheng και η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες, που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Ο μαέστρος Zhang
Zheng

Στο πρόγραμμά του στο Μέγαρο…

…το φημισμένο σύνολο από την Κίνα παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα σύντομων συμφωνικών συνθέσεων που έχουν γράψει διακεκριμένοι Κινέζοι δημιουργοί. Οι συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από την πανάρχαια κινεζική παράδοση («Θέμα του Σινικού Τείχους», «Η γιορτή των πυρσών», κ.ά.) και την εξωτική φύση της Άπω Ανατολής («Άνθος γιασεμιού», «Πράσινη ιτιά», «Νύχτα πανέμορφη», κ.ά.). Tα σολιστικά μέρη για παραδοσιακά κινεζικά όργανα ερμηνεύουν η Lin Gan (erhu), η Luo Huifang (pipa) και η Yu Xiaoqing (κινεζικό φλάουτο μπαμπού). Συμμετέχει επίσης η πολυβραβευμένη Κινέζα μετζοσοπράνο Aoyun Gerile, που κάνει διεθνή καριέρα και είναι μία από τις δημοφιλέστερες και πιο αγαπητές καλλιτέχνιδες στη χώρα της. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ακούγεται ακόμη η τετραμερής συμφωνική σουίτα Εντυπώσεις πάνω στην εθνική μειονότητα των Χάνι του συνθέτη Shao En.

Η σολίστ Luo Huifang

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (CNODDT) …

…είναι από τα πιο παλαιά ορχηστρικά σύνολα της χώρας. Με τους περίπου εκατό μουσικούς της, διαφόρων ηλικιών, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα νευρώδες, ποιοτικό και πολυποίκιλο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προώθηση της συμφωνικής μουσικής στο κινεζικό κοινό αλλά και στη μετάβαση της κινεζικής συμφωνικής δημιουργίας σε μια νέα εποχή.

Η σολίστ Lin Gan

Η Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος Κίνας είναι το συμφωνικό σχήμα με τον μεγαλύτερο αριθμό παραστάσεων στην Κίνα. Επιπλέον εμφανίζεται συχνά στη διεθνή σκηνή, συνεργαζόμενη με περίφημους μαέστρους. Έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Μακάο, Ταϊβάν) καθώς και στην Ευρώπη και στον Νότιο Ειρηνικό.

Η Ορχήστρα έχει συνεισφέρει στην προώθηση της οπερατικής τέχνης και του χοροδράματος στην Κίνα, ερμηνεύοντας αντιπροσωπευτικές όπερες του κινέζικου ρεπερτορίου, κλασικές δημιουργίες του 20ού αιώνα, καθώς και δημιουργίες του κινεζικού χοροδράματος.

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (Ζώνη Γ΄), 15 € (Ζώνη Β΄), 22 € (Ζώνη Α΄), 30 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 5 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8 € (65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες

Τηλ. 210 72.82.333

Μέγαρο Μουσικής

www.megaron.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα