«Πέρασε» το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα – Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση

06:58 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν 141 βουλευτές από ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, καθώς και οι Στάθης Παναγούλης

και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ.Τσακαλωτος κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ,
ενώ τόνισε ότι στο νέο υπερταμείο, δεν υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία, και οι μετοχές των ΔΕΚΟ δεν μεταβιβάζονται και δεν μπορούν να κατασχεθούν.

Η ΝΔ δεν έχει κότσια για ουσιαστικό διάλογο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ ενώ διερωτήθη αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των εταιριών ύδρευσης.

Επίθεση με αιχμή το Υπερταμείο, τις ασφαλιστικές και εργασιακές ρυθμίσεις, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Για ξεπούλημα της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Για αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ γύρω από τους στόχους του κεφαλαίου έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση ξεπέρασε και τους προηγούμενους στον λαϊκισμό, τόνισε, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η χώρα βρίσκεται σε στραβό δρόμο και δεν υπάρχει σωτηρία, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Φυλλάδια με τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για τις ιδιωτικοποιήσεις, που προωθούνται, εκτόξευσαν εντός της αίθουσας της Ολομέλειας από τα θεωρεία όπου βρίσκονταν οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη σήμερα της Λαϊκής Ενότητας, Στάθης Λεωτσάκος και Θανάσης Πετράκος, οι οποίοι και απομακρύνθηκαν από την Φρουρά της Βουλής. Στα φυλλάδια καταγράφεται απόσπασμα κειμένου του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, εκτίμησε χθες από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΕΡΤ1,ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Χωρίς εκπλήξεις 152 ναι στα προαπαιτούμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα