Καβάλα: Πρόταση δρομολογίων εταιρείας ΑΝΕΘ για τον χειμώνα

07:39 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΝΕΘ κατέθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) την πρόταση της για τα χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου και περιμένει την απόφαση του, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της κ. Τσούπρα.

Αυτό δε έγινε χωρίς τη Δημόσια Επιβολή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς η ΑΝΕΘ ήταν η πρώτη η οποία οικιοθελώς κατέθεσε στη Διεύθυνση

Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΕΝ πρόταση εκτέλεσης δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου. Τα προηγούμενα χρόνια το ΥΕΝ επέβαλε στις εταιρίες να εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Φέτος η ΑΝΕΘ πρώτη και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι άλλες εταιρίες, οικιοθελώς δρομολόγησε το πλοίο της «Άγιος Παντελεήμων» για την εξυπηρέτηση και της γραμμής Πρίνου – Καβάλας κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Ο κ. Τσούπρας επεσήμανε ότι περιμένουν το ΣΑΣ να συνεδριάσει στα μέσα Οκτωβρίου για να οριστικοποιηθούν τα χειμερινά δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου έτσι ώστε οι εταιρείες να γνωρίζουν το πότε θα επιλέξουν να συντηρήσουν τα σκάφη τους όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.
Η ΑΝΕΘ σύμφωνα με τον κ. Τσούπρα προτείνει στο ΣΑΣ να εκτελεί 2 δρομολόγια καθημερινά καθ` όλη την διάρκεια του χειμώνα στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου οπόταν σε συνδυασμό και με τα δρομολόγια των άλλων 2 ναυτιλιακών εταιρειών ο αριθμός των θα είναι επαρκής. Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο την περίοδο του χειμώνα σημειώνονται προβλήματα στην γραμμή πρίνου λόγω της απροθυμίας των εταιρειών να εκτελούν δρομολόγια καθώς τα θεωρούν ασύμφορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα