ΕΡΤ1 – Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους: «Goal στη φτώχεια»

11:05 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 4ο επεισόδιο με τίτλο «Goal στη φτώχεια», της σειράς ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», μεταδίδεται την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα 23:00, απο τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Μια διαφορετική οµάδα ποδοσφαίρου αντιµετωπίζει τον κοινωνικό αποκλεισµό και αντιπροσωπεύει τη χώρα µας στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Αστέγων.

Η Εθνική Ελλάδας Αστέγων διεκδικεί το κύπελλο και αγωνίζεται µε άλλες ευάλωτες οµάδες (όπως η οµάδα της Ινδονησίας που αποτελείται

από φορείς HIV) και κερδίζει το Βραβείο Ήθους.

Η ταινία παρακολουθεί τους παίκτες της να βάζουν γκολ, να τρώνε γκολ, και να αποδεικνύουν πως το ποδόσφαιρο, η κοινωνικοποίηση και η αποδοχή µπορούν να γίνουν σηµαντικά «όπλα» για να διαχειριστεί κανείς τις δυσκολίες της ζωής όσων αναγκάζονται να ζουν χωρίς στέγη.

Πρόκειται για σειρά 12 ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, όπου πρωταγωνιστούν ήρωες μίας σκοτεινής και δύσκολης καθημερινότητας, χωρίς καμμιά προοπτική και ελπίδα. Nεαροί άνεργοι επιστήμονες, άστεγοι, ανήλικοι φυλακισμένοι, κυνηγημένοι πρόσφυγες, Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, που όμως καταφέρνουν να διαχειριστούν τα αδιέξοδα της κρίσης και βρίσκουν τελικά το φως στην άκρη του τούνελ. Η ελπίδα και η αισιοδοξία τελικά θριαμβεύουν μέσα από την προσωπική ιστορία τους που εμπνέει.

Τα 12 ντοκιμαντέρ έχουν αρχίσει να προβάλονται σε διεθνή φεστιβάλ με υμνητικές κριτικές και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων τηλεοπτικών σταθμών και πανεπιστημίων διεθνώς. Ήδη έχουν αρχίσει να προβάλονται σε σχολεία, πανεπιστήμια, φυλακές κ.ά.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Παπαφράγκος.

Διευθυνση φωτογραφιας-Λονδίνο: Tania Freimuth

Μοντάζ: Γιάννης Ξηρουχάκης

Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα