Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:14 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 27-4-2017
Ν. Παππάς: «Υποχρέωση της Πολιτείας η ανάγκη της ενημέρωσης»
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς περιοδεύει για δεύτερη μέρα στη Θράκη, με αφορμή την πρωτοβουλία του Υπουργείου για την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στα ελληνικά κανάλια για τις απομακρυσμένες περιοχές που αφήνει εκτός κάλυψης το ψηφιακό σήμα της Digea.
Υπενθυμίζεται πως η πρωτοβουλία αφορά αυτή την στιγμή στο

σύνολο της 60 χιλιάδες οικογένειες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης, στα ορεινά του Νομού Ξάνθης έχουν αυτό το δικαίωμα 6 χιλιάδες 152 οικογένειες.
Η περιοδεία του κ. Παππά ξεκίνησε χθες από την Ξάνθη, με τον υπουργό και το επιτελείο του να επισκέπτονται το Δ’ Σώμα Στρατού και τον Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Στη συνέχεια μετέβη στη Σταυρούπολη Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε τον ενημέρωσε πως το επίγειο σήμα της digea που διένειμε ο Δήμος στον οικισμό της Σταυρούπολης, λίγο πριν την έλευση του Υπουργού διακόπηκε ανεξήγητα.
Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι η κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών με τηλεοπτικά σήμα ήταν μια εντολή του Πρωθυπουργού που υλοποιήθηκε. Πρόκειται, όπως ανέφερε για στοιχειώδη ανάγκη ενημέρωσης που πρέπει να καλυφθεί από την Ελληνική πολιτεία, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. «Υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας απέναντι στην πατρίδα και κοινωνία είναι όλες οι μικρές πόλεις κωμοπόλεις και χωριά να έχουν όση πρόσβαση στην τεχνολογία στην τηλεοπτική εικόνα και στην ενημέρωση. Μάλιστα, άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Σαμαρά και την πρόβλεψη στο νομικό πλαίσιο η Digea να μην καλύπτει τις απομακρυσμένες περιοχές λέγοντας πως «Αυτοί που πουλούσαν πατρίδα υποτίμησαν αυτές τις περιοχές».
Παππάς στο Δήμο Μύκης
Στη συνεχεία της περιοδείας ακολούθησε η επίσκεψη στο Δημαρχείο της Μύκης όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καπζά Τζεμήλ και αμέσως μετά στον Εχίνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους κατοίκους, με τη συνοδεία διαρκώς, των τριών βουλευτών του κόμματος Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδη, Στογιαννίδη
Σε Οργάνη και Αρριανά ο Ν . Παππάς
Χθες ο κ. Παππάς αργά το απόγευμα βρέθηκε στην Οργάνη και στα Αρριανά της Ροδόπης. Στην Οργάνη και τα Αρριανά ο υπουργός ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και συζήτησε με κατοίκους στα καφενεία του χωριού. Ο υπουργός είχε συσκέψεις με τις Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και τη Ροδόπη και συζήτησε μαζί τους για τις πολιτικές. Επίσης επισκέφθηκε το Δ΄ Σώμα Στρατού. Σήμερα θα περιοδεύσει στο νομό Έβρου όπου θα επισκεφθεί τη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης, το Ορμένιο, τα Δίκαια και το ειδικό σχολείο Ορεστιάδας. Στις 8μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη.
Υγεία
Στρατιωτικοί γιατροί την Πέμπτη στη Σταυρούπολη
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, σήμερα ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Χειρούργο και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00 στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
Πρωτογενής Τομέας
ΚΓΠ ολοκληρώνεται στις 2 Μάη η διαβούλευση
Μέχρι τις 2 Μάη θα διαρκέσει η διαβούλευση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, η οποία ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες.
«Στόχος είναι να γίνει ουσιαστικά Κοινή Αγροτική Πολιτική, με πιο ευρεία έννοια, να υπάρξει προστασία Αγροτικού εισοδήματος και να μην πέσει πιο κάτω ο προϋπολογισμός από το σημερινό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τα θέματα αυτά υπάρχει καταρχάς μια σύγκλιση απόψεων με τις Νότιες χώρες».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως στην Ελλάδα θα πρέπει να περιορισθούν οι στρεβλώσεις σε σχέση με τα ιστορικά δικαιώματα και τους νέους Αγρότες και να επανασυνδεθεί η παραγωγή με την επιδότηση.
Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως γίνεται προσπάθεια να περιορισθεί το φαινόμενο της ελλειματικότητας σεπροϊόντα με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και φορολογικά κίνητρα στους Συνεταιρισμούς, με κατεύθυνση την στροφή της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων.
Αυτοδιοίκηση
Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παράταξης συμφώνησαν να μην «ανοίξουν» τώρα το ατύχημα της πισίνας
Αναβολή για να συζητηθεί σε πιο κατάλληλο χρόνο πήρε, ουσιαστικά, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης το θέμα του κολυμβητηρίου μετά το ατύχημα που σημειώθηκε με θύμα ένα 16χρονο μαθητή.
Στην έναρξη της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε τη λύπη του Δήμου για το ατύχημα και τη συμπαράσταση όλων στην οικογένεια με τις ευχές η υγεία του μικρού μαθητή να βελτιωθεί σύντομα. Εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι Μ. Φανουράκης (έλειπαν οι Ξυνίδης, Μπένης και Καμαρίδης), συντάχθηκαν με την τοποθέτηση του Δημάρχου και ανέφεραν ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία του παιδιού και, δεδομένης της κατάστασης, δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος για να αναζητηθούν ευθύνες, καθώς θα υπάρξει χρόνος να συζητηθεί το θέμα στο μέλλον, χωρίς την πίεση που προκαλεί το σοβαρό ατύχημα.

Σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συγκαλεί ο Ζαγναφέρης
Σήμερα και ώρα 12:30, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη με θέμα:
«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο έτους 2017». Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους Φορείς και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη μείωση του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές στο Νομό Ξάνθης.
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Συνεδριάζουν σήμερα στις 7.30΄ το απόγευμα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής . Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η υποβολή πρότασης του Δήμου Κομοτηνής με τίτλο «Ολοκλήρωση ανάδειξης βυζαντινού τείχους – ενοποίηση μνημείων».

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το γεωθερμικό της Ν. Κεσσάνης
Στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης στην Ξάνθη, υπεγράφη την περασμένη Τρίτη η εκμίσθωση του Γεωθερμικού Πεδίου της Νέας Κεσσάνης μετά τη διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβρη.
Το δικαίωμα διαχείρισης του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου παραχωρήθηκε στην ΑΓΡΙΤΕΞ του ομίλου Ευθυμιάδη και οι υπογραφές «έπεσαν» για τη μίσθωση. Εκ μέρους του Δημοσίου υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικήτας Φρακισκάκης ενώ εκ μέρους του ομίλου Ευθυμιάδη, παραβρέθηκε ο Ευθύνης Ευθυμιάδης και υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΡΙΤΕΞ Βασίλης Χάιτας.
Είναι η δεύτερη μεγάλη επένδυση που γίνεται, μετά από αυτή στο πεδίο του Ερασμίου στον κρίσιμο για την περιοχή τομέα της εκμετάλλευσης της Γεωθερμίας. Παρόντες ήταν επίσης ο Υπεύθυνος Υδατικών πόρων της αποκεντρωμένης Διοίκησης Χαράλαμπος Χρυσοχοϊδης αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών βουλευτών.

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών
«Οι παιδικές χαρές στον Δήμο Κομοτηνής, οι οποίες ανέρχονται σε 74,λειτουργούσαν και λειτουργούν παράνομα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ευθύνες της διοίκησης του Δήμου και ως εκ τούτου ή θα πρέπει να πιστοποιηθούν άμεσα ή να διακοπεί η λειτουργία τους» αναφέρει σε επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών η Ελένη Λαφτσή, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Όπως τονίζει η κα Λαφτσή το εν λόγω πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα του Δήμου Κομοτηνής, αλλά απασχολεί την πλειοψηφία των Δήμων ανά την επικράτεια, θεωρείται απαραίτητη ώστε να διευκολυνθούν οι δήμοι (και οικονομικά να προβούν σε καλύτερο προγραμματισμό και να το διαχειριστούν αποτελεσματικότερα από πλευράς έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού) να συμμορφωθούν με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση.

ΠΥ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο ασκήσεις ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στον κάθετο άξονα και στο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Κομοτηνής της ΔΕΗ. Τα σενάρια περιελάμβαναν τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό στη σήραγγα Νυμφαία και πυρκαγιά στις αποθήκες καυσίμων της ΔΕΗ.
«Με τον τρόπο αυτό βελτιώνουμε την επιχειρησιακή ικανότητα επέμβασης της Πυροσβεστικής σε τέτοιου είδους συμβάντα. Ταυτόχρονα ελέγχουμε και το βαθμό συνεργασίας και συντονισμού ενεργειών με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα», αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Διοικητής της ΠΥ Ροδόπης, Κωνσταντίνος Παπάζογλου.
Αναφερόμενος ο κ. Παπάζογλου στην αντιπυρική περίοδο που ξεκινά, δήλωσε πως ο σχεδιασμός έχει εγκριθεί και καταβάλλουν προσπάθειες να συντηρήσουν τα μηχανήματα, ωστόσο υπάρχει αποδυνάμωση των υπηρεσιών της ΑΜ-Θ με αποσπάσεις Πυροσβεστών στις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Αεροδρομίων, ειδικά στην περιοχή της Καβάλας.
«Θα ήθελα ωστόσο να επιστήσω την προσοχή στους πολίτες, καθώς πέρυσι οι Αγροτο-δασικές πυρκαγιές στην Ροδόπη, ξεπέρασαν τις 493, ενώ πρόπερσι ήταν 200. Τους καλούμε να μην ανάβουν φωτιές για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, καθώς έχουν αποδειχθεί επικίνδυνες, μια και λόγω της ξηρότητας επεκτείνονται σε δάση», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παπάζογλου.

Στρατός
Αλλαγή Φρουράς στην 21 ταξιαρχία
Αλλαγή φρουράς πραγματοποιήθηκε χθες στην 21η Τεθωρακισμένη ταξιαρχία Κομοτηνης. Την τελετή παράδοσης παραλαβής ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ κ Παντελεήμων ενώ παρέστησε πλήθος κόσμου. Ο νέος διοικητής πλέον είναι ο Λάζαρος
Καμπουρίδης ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα διοικήσει με βασικούς γνώμονες, το παράδειγμα, την ανθρωπιά, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την μεγαλοψυχία.
Ο παραδίδω ν διοικητής Κοσμάς Μόσχος που μετατίθεται στο ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι “η ταξιαρχία δημιούργησε ένα ξεχωριστό όνομα ,μια παράδοση που ξεπερνά τα όρια του Δ Σώματος Στρατού . Το κατέκτησε με την δουλειά , την συνέπεια και την πειθαρχία των τελευταίων ετών ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε στην πράξη την αξία των αρίστων ανθρωπίνων σχέσεων.”

Εκδήλωση για τη μεταμόσχευση από τους Πυροσβέστες
Ο Σύλλογος Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης συνδιοργανώνουν ομιλία-εκδήλωση με θέμα :»Η συμβολή του εθελοντισμού στη μεταμόσχευση μυελού των οστών». Ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής Αιματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Γεώργιος Ξανθοπουλίδης, αύριο και Ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης . Όποιος το επιθυμεί, μετά το τέλος της ομιλίας και των ερωτήσεων-διευκρινήσεων,μπορεί να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) και να γίνει δότης μυελού των οστών. Ας δώσουμε ελπίδα-Ας δώσουμε ζωή.

Πολιτισμός
Η Κομοτηναία Φωτεινή Ναούμ στο «Δύο»
Τη Φωτεινή Ναούμ και το νέο βιβλίο της με τίτλο «Υγρή πόλη» παρουσιάζουν στην Ξάνθη το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 28 Απριλίου το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Διόπτρα».
Θα μιλήσουν ο επιχειρηματίας Βασίλης Ντίνας και η αρχαιολόγος και μουσειολόγος Νάγια Δαλακούρα. Αποσπάσματα του βιβλίου θα ερμηνεύσει η εκπαιδευτικός Κυριακή Αμβροσιάδου.

Εκδηλώσεις στην Πολιτιστική Κίνηση
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης. Το Σάββατο 29 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ (μέλος ΟΓΕ). Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ομιλία και μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο : «ο καπνός, ο πράσινος χρυσός, ήταν από τότε ξακουστός».

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, εν λόγω, ειδήσεις, digea, cosmote, ξανθη, σαμαρας, συριζα, αλεξανδρουπολη, προυπολογισμος, ελλαδα, ξυνίδης, δεη, γεεθα, βιβλιοπωλείο, πρωτομαγια, σωματειο, ογε, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, νικος παπαζογλου, διακοπες δεη, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, η ημέρα της γης, Τελετή Έναρξης, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, ελενη, ψηφιακο σημα, αποσπασεις, το θεμα, γεεθα, δουλεια, δωρεαν, εργαλεια, ευχες, θεμα, θρακη, πιεση, πλαισιο, υγεια, ωρα, αγροτικη, αλληλεγγυη, ατυχημα, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γιατροι, γραφεια, δημος, διοικητης, δωσει, δειγμα, αιθουσα, υπαρχει, ελπιδα, ενημερωση, εν λόγω, εννοια, εξετασεις, επιτυχια, εσωτερικων, ετων, ευθυμιαδης, τεχνολογια, ζωη, υπηρεσιες, εικονα, ομιλια, εκδοσεις, κυβερνηση, κυριακος παπαδοπουλος, λειτουργια, λυπη, λογο, μαη, μηνες, μειωση, νικητας, ξυνίδης, παντα, οικογενεια, ονομα, ορια, ουσιαστικα, παπαζογλου, πεδιο, πεμπτη, πειθαρχια, πολιτεια, προβληματα, σαββατο, συνεχεια, συντομα, σηραγγα, συγκεντρωση, σωμα, σχολειο, σωματειο, τριτη, χρονος, ψηφιακο, κωνσταντινος, δικαιωμα, δικαιωματα, ελληνικα, ενωση, ιατρικο, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, κυριακη, σημα, θεματα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα