Προς μετάθεση τα πλέι οφ - Πάνε για 17 Μαΐου


Η εκκρεμότητα που υπάρχει για την υπόθεση του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής των ερυθρολεύκων (το ίδιο έχει κάνει και ο Ολυμπιακός για αντίθετο

λόγο) είναι πολύ πιθανό να φέρει πίσω τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος και να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ.

Οι μεν Πειραιώτες επιδιώκουν να πέσει η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και του προστίμου ύψους 150.000 ευρώ, ενώ οι Θεσσαλονικείς ζητούν την αφαίρεση έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό, βάσει του άρθρου 29 του Πειθαρχικού Κώδικα για το οποίο κλήθηκε -μεταξύ άλλων- η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ.

Η υπόθεση θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ωστόσο ο Ολυμπιακός εφόσον δεν δικαιωθεί, έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στον τρίτο βαθμό της αθλητικής δικαιοσύνης, στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ήτοι η υπόθεση μπορεί να “τραβήξει” μέχρι το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Βέβαια όπως έχει αποφανθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο σε υπόθεση που αφορούσε τον Πανελευσινιακό και τη Ζάκυνθο πέρυσι, δικαίωμα έφεσης έχει μόνο η ομάδα στην οποία επιβάλλεται ποινή κι ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να κυνηγήσει την υπόθεση σε τρίτο βαθμό, ωστόσο τέτοιου είδους αποφάσεις αλλάζουν.

Στη Superleague πάντως έχουν προγραμματίσει την έναρξη των πλέι οφ για τις 10 Μαΐου, σύμφωνα ωστόσο με τη “Live Sport” αυτό μάλλον είναι ανέφικτο και το πιθανότερο είναι να πάνε τουλάχιστον μία εβδομάδα πίσω.

Και το θέμα βέβαια είναι αν θα υπάρξει κι αυτή τη φορά αντίδραση από τη Nova, σε μία υπόθεση για την οποία δεδομένα δεν ευθύνεται ο συνεταιρισμός...

Keywords
Τυχαία Θέματα