Δυο νέα γραφεία εξυπηρέτησης δανειοληπτών σε Αθήνα και Πειραιά

11:00 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά την Τρίτη, 2 Μαΐου, η λειτουργία δύο νέων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) σε Αθήνα και Πειραιά, τα οποία θα στεγαστούν σε χώρους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Τα εγκαίνια στο Γραφείο της Αθήνας (έδρα του τέως Οργανισμού Εργατικής

Κατοικίας, Σολωμού 60 και Πατησίων) θα γίνουν στις 10 το πρωί και στο Γραφείο του Πειραιά (Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης, Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4) θα γίνουν στις 11, από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκαινιαστούν Γραφεία στις πρωτεύουσες όλων των Περιφερειών και θα ακολουθήσουν, εντός του καλοκαιριού, τα Γραφεία στην υπόλοιπη χώρα, στο πλαίσιο σχεδίου ανάπτυξης δικτύου 120 ΓΕΥΔ σε όλη την Ελλάδα.

Για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, ο ΟΑΕΔ και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) υιοθετούν πρωτόκολλο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΑΕΔ θα μεριμνήσει για τη φιλοξενία ΓΕΥΔ εντός υποδομών του και η ΕΓΔΙΧ θα τα στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Σε συνεχή επικοινωνία με την Κεντρική Υπηρεσία θα ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και θα τους παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στα ΓΕΥΔ, προφανώς, θα μπορούν να απευθύνονται και οι δανειολήπτες του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, του οποίου ο ΟΑΕΔ αποτελεί καθολικό διάδοχο.

Πηγή: Υπουργείο Οικονομίας

Keywords
Τυχαία Θέματα