ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Δήμος υψηλών απαιτήσεων τα Χανιά (audio)

18:57 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προαπαιτούμενα για την παραχώρηση των έξι Νεωρίων δεν είχαν εκπληρωθεί από τις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές, με αποτέλεσμα το υπουργείο Πολιτισμού να είναι εξαιρετικά αρνητικό σε ενδεχόμενη εκ νέου παραχώρηση στο Δήμο, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Αποτελεί μεγάλο βάρος και ευθύνη για εμάς, τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η απόφαση του κ. Μπαλτά να μας τα εκχωρήσει. Δεδομένου του υψηλότατου κόστους ανακατασκευής των Νεωρίων, αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα χωρίς κόστος, είναι να εγκαινιάσουμε

ένα διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να καθορίσουμε με ακρίβεια τις προκαθορισμένες χρήσεις των χώρων, με επίκεντρο ασφαλώς τον πολιτισμό και, στη συνέχεια να προχωρήσουμε στις απαραίτητες και προαπαιτούμενες για την παραχώρηση των ενετικών μνημείων στον Δήμο μελέτες, κατέληξε ο κ. Βάμβουκας.

Σε ότι αφορά τη Βίλλα Κούνδουρου και το Θέατρο Βλησίδη, η παραχώρησή τους στο Δήμο Χανίων εκκρεμούσε τα τελευταία 28 χρόνια, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας για να συμπληρώσει ότι εάν δεν γινόταν η παραχώρησή τους στον Δήμο, κινδύνευαν να περάσουν στο υπερταμείο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, σχετικά με περιοχή των Τάφων των Βενιζέλων, η παραχώρηση είχε γίνει επί θητείας του Μανώλη Σκουλάκη, αλλά εκκρεμούσε η αποδοχή από τον Δήμο. Σήμερα τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Σε ότι αφορά το καθεστώς χρήσης των παραλιών, θέμα που έχει πάει στον Εισαγγελέα, ο κ. Βάμβουκας δήλωσε ρητά ότι η εστία του κακού βρίσκεται στη νομοθεσία και στο καθεστώς διαχείρισης των προμηθειών.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Βάμβουκας:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα