Κομοτηνή: Στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη

18:56 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής θα σταθούν και φέτος στο πλευρό των πολιτών που έχουν ανάγκη» υπόσχεται ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Νίκος Σωτηρακόπουλος σημειώνοντας ότι η κοινωνική πολιτική είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Ο δήμος Κομοτηνής συμμετέχει στο πανελλαδικό πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης από όπου στηρίζονται 2.150 οικογένειες. (Συνολικά στη Ροδόπη από αυτό το πρόγραμμα στηρίζονται 16.000 άποροι). Παράλληλα διατίθενται πόροι για όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σ’ αυτό το πρόγραμμα,

αλλά έχουν αυξημένες ανάγκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το συσσίτιο του Δήμου από όπου στηρίζονται 220 άτομα, πρόκειται για κατοίκους του Δήμου οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής . Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει επίσης και για τους άστεγους.

Ξεχωριστή είναι η λειτουργία της ιματιοθήκης, αλλά και της «αλληλέγγυας βιβλιοθήκης», από όπου είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φροντιστηριακά –βοηθητικά βιβλία εκείνοι οι μαθητές που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να τα αγοράσουν, αφού πρώτα κάποιοι άλλοι που δεν τα χρειάζονται, τα άφησαν εκεί. «Όποιος συμπολίτης έχει κάποιο πρόβλημα να έρχεται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικών Πολιτικών και θα το αντιμετωπίζουμε» υπόσχεται ο κος Σωτηρακόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ. υπό την επιστημονική επίβλεψη της κας Ζωής Γαβριηλίδου, προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Μαθητές είναι παιδιά απόρων οικογενειών, μετά από έλεγχο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής. Οι καθηγητές συμμετέχουν εθελοντικά. Ιδιαίτερη βαρύτητα φέτος θα δοθεί στους μαθητές της 3ης Λυκείου.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου; Ο κος Σωτηρακόπουλος απαντά πως έχει ενισχυθεί το αίσθημα αλληλεγγύης τα χρόνια της κρίσης και η ανταπόκριση του κόσμου σε οποιοδήποτε κάλεσμα είναι εντυπωσιακή.
Φώτο:Νίκος Σωτηρακόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα