Πολιτικός κόσμος – Ενώσεις Δικαστών καταδικάζουν την επίθεση κατά της Τσατάνη (video)

18:45 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι Ενώσεις των Δικαστικών Λειτουργών καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση κατά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Γεωργίας Τσατάνη, την Τετάρτη το βράδυ από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ωστόσο πέρα από την καταδίκη της επίθεσης ασκούν και έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα – Στόχος η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη (video)

Ο
Ν. Παρασκευόπουλος καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε ότι Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό. Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΣΥΡΙΖΑ:Καλεί τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει την εκτόξευση λάσπης

Επισημαίνουμε πως τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικά οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκο, να σταματήσει την εκτόξευση λάσπης. Η σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΝΔ:Η Κυβέρνηση ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης

Η ΝΔ δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου, Γιώργου Κουμουτσάκου, αφού καταδικάζει την βομβιστική επίθεση επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία.

Ν.Τόσκας: Η ΝΔ εκμεταλλεύεται πολιτικά την επίθεση κατά της Τσατάνη

Η δήλωση αυτή του κ. Κουμουτσάκου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος τόνισε ότι Ο κύριος Κουμουτσάκος, δίκην αστυνομικού ντετέκτιβ, συστηματικά επιλέγει να λησμονεί πλήρως τα τεκταινόμενα επί των ημερών της “Νέας Δημοκρατίας” και καταφεύγει άλλη μία φορά σε μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος καταδικαστέου από όλα τα δημοκρατικά κόμματα”.

ΠΑΣΟΚ:Ζητά άμεση διερεύνηση της υπόθεσης

Η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ. Ζητά δε, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί.

ΚΚΕ: Ερωτηματικά δημιουργεί η προκήρυξη για την επίθεση εναντίον της Γ. Τσατάνη

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη, με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει ότι τόσο η βομβιστική επίθεση, όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους.

Καταδικάζουν και οι Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα για ακόμα μία φορά τέτοιες ενέργειες που προσπαθούν, πλην όμως μάταια, να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών.

Οι εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους και δεν πτοούνται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιες βίαιες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές εγκληματικές συμπεριφορές, επισημαίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας και καλεί την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών.

Αίθουσα Σύνταξης ert.gr με πληροφορίες ΑΠΕ -ΜΠΕ, ΕΡΤ1
Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα